15/10/2014

Prvi del mange "Tomino no Jigoku" zaključen


V novembrski številki revije Monthly Comic Beam je izšlo zadnje poglavje prvega dela mange Tomino no Jigoku (Tominov pekel), katere avtor je Suehiro Maruo. Drugi del bi se naj pričel naslednje leto zgodaj spomladi. Maruo je to mango pričel risati februarja letos, prvi zvezek z zbranimi poglavji pa bi naj izšel 25. novembra.
Manga se osredotoča na dvojčka s strajšim bratom in mlajšo sestro, ki sta se rodila s parom nenavadnih, ujemajočih se rojstnih znamenj na bokih. Ko je mati zapustila družino, ju je oče prodal kot spaki. Zgodba govori, kaj se je z dvojčkoma zgodilo po tem.
Hiroshi Harada  je leta 1992 adaptiral Maruojevo erotično mango Shojo Tsubaki, ki je leta 1993 izšla tudi v angleškem jeziku, v animejski celovečerec. Maruo je leta 2009 prejel tudi nagrado "New Artist Prize" na 13. letni prireditvi Tezuka Osamu Cultural Prizes, čeprav mange profesionalno riše že od leta 1980. Pri Last Gasp Publishing so lani izdali tudi Maruovo mango The Strange Tale of Panorama Island, ki je bila nominirana za Will Eisner Comic Industry Awards 2014.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...