01/10/2014

Speculum Artium 2014: Brezplačna delavnica aplikacije ARART


Ker so organizatorji dogodka Speculum Artium 2014 prosili, če lahko delimo to informacijo dalje, smo se odločili, da bomo to tudi storili. Kot kaže, bodo japonski umetniki ARART, kateri so Profesor Masayuki Akamatsu, Kei Shitashori, Younghyo Bak in Mukai Takeshi, pripravili brezplačno delavnico aplikacije ARART. Delavnica bo potekala v petek, 3. oktobra, med 14. in 18. uro v predavalnici Delavskega doma Trbovlje. Izvajala se bo v angleškem jeziku.
Umetniki ARART torej predstavljajo novo kreativno izrazno platformo, ki povezuje klasično likovno ustvarjalnost z novimi tehnologijami. Tako se različni izrazni mediji, kot so na primer slikarstvo in ilustrirani romani, preoblikujejo v neko novo stvarnost. ARART predstavlja novo paradigmo umetniškega izražanja. Predstavlja nov umetniški pristop informacijske tehnologije v naše svetove. Aplikacija ARART omogoča, da preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika doživite klasično umetniško delo na nov, inovativen način. Kot da bi čas, ujet v sliki znova oživel. Sončnice Vincenta Van Gogha bodo stresle svoje glavice in otresle svoje cvetne liste, ki bodo počasi padali na dno slike, medtem ko vam bo Mona Liza pomežiknila, preden se bo sesula v nekaj očem mnogo manj privlačnega. Ilustracije povesti Alice v čudežni deželi Johna Tenniela se prav tako spremenijo v animacijo. Niso pa le umetnine tiste, ki jih lahko oživite z aplikacijo ARART; s svojim pametnim telefonom, ki ga pridržite pred katerimkoli predmetom, na primer gramofonom, prek ARART-a lahko oživijo.

Na delavnico se je vsekakor treba prijaviti. Prijave sprejemajo na naslednji elektronski naslov: novagalerijaddt@gmail.com. Če vas zanimajo kakšne dodatne informacije o ARART-u, potem mirne volje odklikajte tudi na stran http://arart.info/, kjer boste našli še več informacij o aplikaciji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...