13/10/2014

Touya Mikanagi se je vrnila z novo mango

Ishijinshina spletna stran Zero-Sum Online je objavila prvo poglavje mange ROOT∞REXX Honey Melody, katere avtorica je Touya Mikanagi, stvariteljica mange Karneval. Mikanagijeva je pri tej mangi načrtovalka likov, medtem ko so za zgodbo poskrbeli pri Idea Factoryjevi/Design Factoryjevi znamki Otomate.
Manga je adaptacija Idea Factoryjeve ROOT∞REXX romantične avanturistične igre za ženske igričarje. Igra bo za PlayStation Vito na Japonskem izšla 18. decembra. Zgodba se osredotoča na rockersko skupino REXX, katere prva skladba je postala eksploziven hit. Skupina, ki jo sestavljajo samo moški, z ustnim izročilom pridobiva na popularnosti po vsem svetu. A še pred izidom druge skladbe se skupina odloči, da si bo vzela premor za nedoločen čas. Kmalu nato začno skupino označevati za legendo. Leto dni po tem, ko se skupina umakne izpod soja žarometov, Kazune Mochizuki, študentka, obsedena z REXXovo skladbo, najde CD plošček z demo posnetki. Ali je morda to neizdana glasba skupine REXX?

Projekt ROOT∞REXX je produkt sodelovanja podjetij Otomate, Zero-Sum, Lantis in Bandai Visualove znamke Kiramune music ter Kadokawine revije Dengeki Girl's Style. Avgusta letos so pri Idea Factory na splet splavili tudi uvodni video posnetek igre:

Mikanagijeva je svojo fantazijsko-akcijsko mango Karneval začela izdajati leta 2008, založba Ichijinsha pa je aprila letos na Japonskem izdala še 13. zvezek z zbranimi poglavji. Licenco za angleški prevod mange je avgusta pridobila založba Yen Press, medtem ko je v nemščini na voljo že 10 zvezkov. Manga je navdihnila tudi animejsko serijo, ki se je leta 2013 predvajala na japonskih malih zaslonih.

buy the book from The Book Depository, free delivery
Manga Karneval v angleščini

buy the book from The Book Depository, free delivery
Manga Karneval v nemščini