07/01/2015

AkiCon 2015


Tudi organizatorji konvencije AkiCon so pridno delali na tem, da nam servirajo nekaj informacij glede tega, kdaj in kje se bo odvijala letošnja konvencija. Tako je, znana sta tako datum kot tudi točna lokacija. Konvencija se bo letos odvijala v soboto, 24., in nedeljo, 25. oktobra, vendar ne na isti lokaciji kot zadnji dve leti. Letošnja konvencija se tako seli na novo lokacijo, in sicer v prireditveni center Seifenfabrik, Angergasse 41-43, Gradec, Avstrija, kjer je na skoraj 1900 m² prostora za približno 2400 obiskovalcev. Poleg tega je v okolici skoraj 32.500 m² parkirnega prostora. Če vas o sami lokaciji zanima kaj več, se lahko o njej pozanimate na uradni spletni strani prireditvenega centra.
Letošnja tematika dogodka bo MECHA. Trenutno poteka "natečaj za maskoto". Kot vsi veste, je AkiConova maskota zmaj, organizatorji pa želijo, da ga opremite z mecha-cosplayjem in v različnih pozah. Natečaj bo potekal še vse do 24. januarja do 23:59. Svoje stvaritve jim lahko pošljete na e-poštni naslov airflash@gmx.net, najboljše kar kot visokoločljivostno PNG ali vektorsko grafiko s prosojnim ozadjem. Ocenjevanje bo potekalo v setu (3 grafike po predlogi + dve po vaši domišljiji). Zmagovalec oz. zmagovalka natečaja bo prejel oz. prejela en Con-Ticket (dvodnevno karto) za AkiCon 2015. Grafike zmagovalca bodo nato uporabljene za vstopnice, spletno stran, letake, majice itd., tako da se morate tudi strinjati s tem, da vse pravice do vaših stvaritev predate ekipi AkiCona. Ampak brez skrbi, vseeno boste na spletni strani omenjeni kot avtor oz. avtorica vaših stvaritev.


Če želite izvedeti več informacij glede konvencije AkiCon, je najbolje, da odklikate bodisi na njihovo uradno stran na socialne omrežju Facebook bodisi na njihovo uradno spletno stran. Poleg tega so na svoji strani na Facebooku ustvarili tudi dogodek, kamor se lahko obrnete s kakršnimikoli vprašanji.

Vir: AkiCon FB

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...