07/01/2015

Februarja v Zagrebu prvi PandaKonpa


Hrvaški sosedje so danes najavili, da so za novo leto sprejeli odločitev, da bodo poleg glavne konvencije PandaKon v letošnjem letu pripravili tudi manjše dogodke, ki se bodo imenovali PandaKonpa. Dogodki bodo sicer manjši od osrednje konvencije, vendar bodo, sodeč po besedah organizatorjev, vsebovali tisto bistvo PandaKona, ki sta dobra zabava in japonska kultura.
Kaj pa sploh pomeni konpa (コンパ)? Beseda označuje vrsto japonskega pivskega srečanja, ki ga ponavadi pripravijo študentje v pivnicah, ki so na Japonskem poznane pod besedo izakaya. Ta srečanja so ponavadi veliko bolj sproščena od tradicionalnih pivskih srečanj, ki so poznana pod imenom nomikai.

Prvi PandaKonpa se bo tako odvijal 22. februarja v zagrebškem klubu Močvara, njegova tematika pa bo japonski "dan mačk" oz. "Nyan nyan nyan dan". Več o japonskem dnevu mačk si lahko v angleščini preberete tukaj.

Za dodatne informacije o PandaKonu in dogodkih PandaKonpa lahko vsake toliko časa preverite njihovo uradno stran na socialnem omrežju Facebook ali pa odklikate na njihovo uradno spletno stran.

Vir: PandaKon FB

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...