27/01/2015

Prihaja Sinbad, nov anime iz Nippon Animation


Japonski animacijski studio Nippon Animation letos praznuje 40 let. Za obeležitev te obletnice so se odločili, da bodo na japonska velika platna splavili animejski celovečerec Sinbad: Leteča princesa in skrivnostni otok (シンドバッド 空とぶ姫と秘密の島). Pred kratkim je studio tudi sporočil, da bo anime premiero doživel julija letos.

Nippon Animation je studio, ki je poznan predvsem po animejski seriji Chibi Maruko-chan in priljubljenem t.i. World Masterpiece Theater, ki vključuje številne uspešne adaptacije svetovno znanih knjižnih klasik, med katerimi najdemo animejske serije, kot so Pes iz Flandrije (Flanders no Inu), Ana z zelene domačije (Akage no Anne) in Čas deklištva (Ai no Wakakusa Monogatari). Poleg tega je treba omeniti, da sta pri kar nekaj teh adaptacijah sodelovala tudi ghiblijevca Hayao Miyazaki in Isao Takahata.

Studio je leta 1975 že izdal 52-delno animejsko serijo Arabske noči: Sinbadove dogodivščine (Arabian Nights Sinbad no Boken), letos pa želijo z animiranim celovečercem Sinbad: Leteča princesa in skrivnostni otok (シンドバッド 空とぶ姫と秘密の島) predstaviti povsem nov pogled na tega neustrašnega pomorščaka. Tako Sinbad tokrat postane pomorščak in se odpravi raziskovat nove skrivnostne svetove s svojo opičjo spremljevalko Mimi. Na svojem potovanju sreča dekle z imenom Sana, ki s pomočjo lesenega konja leti po zraku.

Ekipa, ki stoji za tem celovečercem, se lahko pohvali s kar nekaj znanimi imeni. Na režijski stolček je sedel Shinpei Miyashita (Doraemon: Nobitin dinozaver), direktor animacije pa je Yoshiharu Sato (Moj sosed Totoro). Pri projektu sodeluje tudi Hiroyuki Kawasaki, ki je trenutno soproducent animejske serije Ronja, razbojnikova hči (Sanzoku no Musume Ronja).

Do julija je sicer še kar lep čas. Zaenkrat sta za animejski celovečerec na voljo samo plakat (glejte sliko zgoraj) in uradna spletna stran. Verjetno bo kaj kmalu na voljo tudi prvi napovednik zanj, tako da je pametno redno spremljati napredek, če ste že zelo neučakani.

Vir: RocketNews24

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...