21/02/2015

Manga "Akagami no Shirayuki-hime" dobi poleti animejsko adaptacijo


V letošnji aprilski številki revije LaLa založbe Hakusensha je objava, da bo manga Sorate Akiduki z naslovom Akagami no Shirayuki-hime (Sneguljčica z rdečimi lasmi) to poletje adaptirana v animejsko serijo, za kar bodo poskrbeli pri Studio Bones (Fullmetal Alchemist, Noragami).

V animejski seriji bo Shirayuki (Sneguljčici) glas posojala Saori Hayami, medtem ko ga bo Zenu Ryota Ohsaka (Yamada-kun to 7-nin no Majo, Valvrave the Liberator). Režiser animejske serije je Masahiro Ando (Hanasaku Iroha, Blast of Tempest), za scenarij skrbi Deko Akao (Noragami, Arakawa Under the Bridge), Kumiko Takahashi (Card Captor Sakura, Ouran High School Host Club) načrtuje like in Michiru Oshima (Fullmetal Alchemist, Patema Inverted) komponira glasbo, medtem ko je Kazuhiro Wakabayashi (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Ouran High School Host Club) odgovoren za zvok.

Zgodba shojo mange se vrti okoli prelepega, rdečelasega dekleta z imenom Shirayuki, ki dela kot zdravilka. Rdečelaske so v njeni deželi v bistvu prava redkost. Tako jo nekega dne za roko zaprosi princ, ki ji ne da miru, zato je dekle primorano pobegniti. Na svoji poti pa sreča Zena, princa sosednje dežele, ki ga sčasoma začne spoštovati in se odloči, da mu bo služila kot zdravnica na dvoru.

Akidukijeva je to mango začela izdajati leta 2006 v septembrski številki revije LaLa, založba Hakusensha pa je oktobra lani izdala že 12. zvezek z zbranimi poglavji.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...