27/02/2015

Stekleni prestol tretjič: Boljše, a še zdaleč nepopolno (kritika)

Heir of Fire (Throne of Glass, #3)


Naslov: Heir of Fire
Zbirka: Throne of Glass
Avtor: Sarah J. Maas
Založnik: Bloomsbury
Leto izida: 2014
Ocena: 4 od 5

V primerjavi s prvo in drugo knjigo je ta veliko boljša, vendar se prva polovica zgodbe vseeno vleče in deluje kot naključno nametane zgodbe, ki se odvijajo v istem svetu. Ampak druga polovica knjige postane boljša in zanimivejša, ko se začno razkrivati skrivnosti in zgodba postane bolj akcijsko nabita.

Odličen dodatek so tudi klani čarovnic in krilati zmaji, ki dajejo zgodbi temačnejši ton. Medtem ko je Celaena bila v prvi knjigi in prvi polovici druge knjige nadležen osrednji lik, jo je v tej knjigi veliko lažje vzljubiti. Knjiga Heir of Fire je daleč od tega, da bi bila popolna fantazijska avantura, vendar pa je korak v pravo smer.

Če se bo Sarah J. Maas še naprej osredotočala na glavni del zgodbe in like ter manj pozornosti namenjala trivialnim in nadležno pocukranim romancam, potem lahko knjižna serija Throne of Glass prekorači mejo povprečnega in postane odlična fantazijska zgodba epskih razsežnosti.

Doslej je najboljše poglavje v celotni seriji bila zbirka novel The Assassin's Blade, katero avtorica še vedno mora prekositi, vendar doslej še nobenemu izmed romanov ni uspelo priti niti blizu. Kljub vsemu pa je zgodba dovolj zanimiva, da bralec hoče še več. Upajmo, da bo naslednja knjiga še boljša.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...