26/10/2015

Na Liffu tudi novi film Takeshija Kitana


Japonski filmski virtuoz Takeshi Kitano, ki je širši javnosti najbolj poznan kot režiser mojstrske adaptacije Zatoičija iz leta 2003 in ki smo ga kot igralca lahko med drugim videli tudi v hollywoodskem znanstveno-fantastičnem akcionerju Johnny Mnemonic, je letos na japonska velika platna splavil svoj novi izdelek o upokojenih jakuzah, ki si ga bomo torej lahko v sklopu 26. festivala Liffe ogledali tudi na slovenskih velikih platnih. Ta novi Kitanov film tako nosi naslov

RYUZO IN SEDEM VELIČASTNIH
Naslov izvirnika: Ryuzo to 7 nin no kobun tachi
Angleški naslov: Ryuzo and his Seven henchmen
Država, leto: Japonska, 2015
Režija: Takeshi Kitano
Igrajo: Tatsuya Fuji (Ryuzo), Ben Hiura (Ichizo), Kojun Ito (Hide), Masanobu Katsumura (Ryuhei), Takeshi Kitano (Murakami), Masaomi Kondo (Masa), Hisako Manda (natakarica), Akira Nakao (Mokichi), Akira Onodera (Yasu), Fumika Shimizu (dekle), Atomu Shimojo (Tokunaga), Toru Shinagawa (Mac), Ken Yasuda (Nishi), Ken Yoshizawa (Taka)
Zvrst: akcija, komedija
Jezik: japonščina
Podnapisi: slovenski
Trajanje: 125 minut

Termini projekcij:
- Ponedeljek, 16. 11. 2015, ob 19:00
  Kino Šiška, LJ
- Petek, 20. 11. 2015, ob 21:15
  Kinodvor, LJ
- Nedelja, 22. 11. 2015, ob 21:15
  Kino Komuna, LJ

Opis na spletni strani festivala Liffe:
Neutrudni mojster zvrsti Takeshi Kitano se s kombinacijo gangsterskega filma in komedije znova vrača k pristopu, ki mu je prinesel svetovno slavo.

Ryuzo je upokojeni član gangsterske združbe jakuza, ki umirjeno živi s svojim sinom Ryuheijem. Ostareli gangster nekega dne prejme klic sleparja, ki se pretvarja, da je njegov sin, in od njega zahteva zajetno vsoto denarja. Ryuzo uvidi sleparjevo nakano; v želji po maščevanju ponovno združi tolpo svojih sedmih pajdašev, a možje kaj kmalu spoznajo, da niso več tako pri močeh kot nekoč. Pred njimi je izziv, v katerem bodo morali, če bodo želeli kljubovati veliko mlajšim nasprotnikom, najprej preseči svoje slabosti.

"Ryuzo je zamišljen kot izbruh smeha od začetka do konca, brez kakršnih koli čemernih refleksij o žalostnem položaju starostnikov." (Mark Schilling, The Japan Times)

Napovednik:


Vir: Liffe

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...