14/04/2016

Japonski Box Office za 9. in 10. april 2016


Spet je napočil čas, da malce pokukamo v japonske kinematografe in ugotovimo, kateri filmi so pretekli konec tedna bili najbolj gledani in kakšne novosti so prijadrale na tamkajšnja platna. Na prvem mestu ni prišlo do nobene spremembe, saj na njem že tretji teden zapored kraljuje japonski film Assassination Clasroom: Graduation, ki je v bistvu adaptacija istoimenske mange. Tudi na drugem mestu ni priško do nobene spremembe, saj je na njem še vedno anime Doraemon Movie 36: Shin Nobita no Nippon Tanjou, ki je na japonski lestvici že kar 6 tednov. Spremembe pa prav tako ni na tretjem mestu, kjer se znova spopadata Batman in Superman v filmu Batman v Superman: Dawn of Justice, ki je na lestvici že 3 tedne. Edina novost med prvo deseterico je tokrat irsko-kanadska drama Room, ki se je zasidrala na 8. mesto.
Celoten seznam prvih desetih filmov si lahko ogledate spodaj. Iz njega je razvidno, da je še edina tuja produkcija na njem Pixarjev The Good Dinosaur, ki je zasedel 6. mesto, medtem ko vsa ostala mesta zasedajo japonske produkcije.

01 (01) Assassination Classroom: Graduation (Teden: 03)
02 (02) Doraemon Movie 36: Shin Nobita no Nippon Tanjou (
Teden: 06)
03 (03) Batman v Superman: Dawn of Justice (
Teden: 03)
04 (04) Chihayafuru: Kaminoku (
Teden: 04)
05 (07) Boku Dake ga Inai Machi (
Teden: 04)
06 (05) The Good Dinosaur (
Teden: 05)
07 (06) Kamen Rider 1 (
Teden: 03)
08 (00) Room (
Teden: 01)
09 (09) Ayashii Kanojo (
Teden: 02)
10 (08) Precure All Stars Movie: Minna de Utau♪: Kiseki no Mahou (
Teden: 04)

Drama Room pa vsekakor ni edina novost, ki je tokrat prijadrala v japonska kina. Nas zanimajo predvsem japonske novosti, ki si jih je od preteklega konca tedna mogoče ogledati na velikih platnih dežele vzhajajočega sonca. Te novosti so naslednje:

Joshikou (misterij, drama)

Dokumushi (grozljivka)


The Mohican Comes Home (komedija, drama)

Yume no Onna Yume no Hito (romanca)

Ankoku no Utage (grozljivka, omnibus)


Yamikin Dogs 2 (drama)


Uguisudani Kitan (drama)


Vir: TokyoHive

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Igrana adaptacija mange Golden Kamuy dobi še letos nadaljevanje

Na uradnem profilu na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter) za filmsko adaptacijo mange Golden Kamuy , katere avtor je Satoru Noda, so razk...