01/06/2016

Prihaja svetovna koncertna turneja Kingdom Hearts


Oboževalci franšize video iger KINGDOM HEARTS, v kolikor še ne veste, je Square Enix najavil, da bo naslednje leto prvič nasploh potekala svetovna koncertna turneja z naslovom KINGDOM HEARTS ORCHESTRA -WORLD TOUR-, ki se bo pričela 10. marca 2017 v Tokiu.
Na koncertih bodo profesionalni orkestri zaigrali skladbe iz različnih iger v franšizi, medtem ko se bo v ozadju prikazoval video material v visoki ločljivosti (HD), ki ga je, vsaj tako poročajo na uradni strani turneje na socialnem omrežju Facebook, zmontiral sam režiser franšize Tetsuya Nomura.
Mesta, v katerih se bo simfonija Kingdom Hearts ustavila na svetovni turneji, vključujejo London, Paris, Los Angeles in New York, ampak vas verjetno zanimajo točni termini in lokacije, kjer boste lahko prisluhnili instrumentalnemu doživetju in si pasli oči ob visokoločljivostnih posnetkih. Točen spored koncertov je torej sledeči:
  • 10. marec 2017: Tokio, Japonska (Tokyo International Forum A)
  • 18. in 19. marec 2017: Pariz, Francija (Salle Pleyel)
  • 24. in 25. marec 2017: London, Anglija (Central Hall Westminster)
  • 6. in 7. maj 2017: Singapur (Esplanade Concert Hall)
  • 28. maj 2017: Šanghaj, Kitajska (Mercedes Benz Arena)
  • 10. in 14. junij 2017: Los Angeles, Kalifornija, ZDA (Dolby Theatre)
  • 24. junij 2017: New York, New York, ZDA (United Palace Theatre)
To pa še ni vse. Square Enix je tudi sporočil, da se bo letošnje poletje na Japonskem prav tako zvrstila serija koncertov z glasbo iz te franšize. Serija teh koncertov se imenuje KINGDOM HEARTS CONCERT -FIRST BREATH- in se bo pričela 11. avgusta 2016. K temu je režiser Nomura na spletni strani koncerta dodal tudi pojasnilo, zakaj so se odločili prirediti serijo teh koncertov. Pojasnilo je, da letošnje leto označuje 15. obletnico, odkar je prva igra izšla na sistemu PlayStation 2 v letu 2001. Letos na PlayStation 4 tudi izide Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue, tako da je ta serija koncertov delno namenjena tudi temu, medtem ko je svetovna turneja namenjena temu, da oboževalce pripravi na izid prihajajočega tretjega dela franšize, ki bo izšel enkrat v letu 2017.
Serija koncertov Kingdom Hearts Concert -First Breath- se bo zvrstila v Tokiu, Aichiju in Osaki, a verjetno vas tudi zanimajo točni termini. Če se boste torej to poletje kaj mudili po Japonski in ste oboževalec oz. oboževalka te franšize, potem vsekakor ne bi smeli izpustiti te priložnosti, da bi prvi na svetu videli to koncertno doživetje. Točni termini japonskih koncertov so tako:
  • 11. avgust 2016: Tokyo Metropolitan Art Theater Concert Hall (Tokio, Japonska)
  • 27. avgust 2016: NGK Spark Plug Co., Ltd. Citizens’ Hall Forest Hall (Aichi, Japonska)
  • 28. avgust 2016: The Symphony Hall (Osaka, Japonska)
Karte za te tri predstave so že v prodaji, in sicer na tejle povezavi, medtem ko karte za svetovno turnejo še niso, vendar bo jih sčasoma prav tako mogoče prednaročiti, za kar vam priporočamo, da redno spremljate uradno stran na socialnem omrežju Facebook ali Square Enixovo stran.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...