21/08/2016

Animoku: Večer animejev in namiznih iger 8/2016


Po daljšem poletnem premoru se znova vračajo Večeri animejev in namiznih iger, ki jih naša skupina organizira pod okriljem društva Zlati Goblin. Naslednji Animoku: Večer animejev in namiznih iger se bo tako odvijal v soboto, 27. 8. 2016, od 17. do 23. ure v prostoru Freske v Vetrinjskem dvoru, Vetrinjska ulica 30, Maribor.

Na tokratnem druženju smo vam znova pripravili široko paleto namiznih iger, ki jih boste lahko preizkusili, povrhu pa bomo predstavili tudi prikupno namizno igro Takenoko. Manjkale ne bodo niti karaoke, ki so že tako ali tako stalnica naših druženj.

Stalnica naših druženj pa je tudi projekcija animejev oz. animiranih filmov ali filmov azijske produkcije. Tako se bomo tokrat po kar nekaj nostalgičnih projekcijah vrnili v svet animejev, saj si bomo ogledali animejski celovečerec Rakuen Tsuiho: Expelled from Paradise, ki se bo predvajal v originalnem japonskem tonskem zapisu z angleškimi podnapisi. Zgodba animeja je sledeča:
V prihodnosti je huda katastrofa opustošila Zemljo in večina ljudi je zapustila svoja fizična telesa ter svojo bit premestila v digitalno obliko na vesoljski postaji DEVA, ki kroži okoli zdesetkanega planeta. Prebivalci te navidezne resničnosti živijo v miru in so osvobojeni omejitev tradicionalnega obstoja, kakršni sta smrt in lakota, vse dokler izkušeni heker Frontier Setter ne vdre v sistem in začne med prebivalstvom širiti subverzivna sporočila.

Oblasti ga obtožijo, da ogroža varnost, in mu na sled pošljejo Angelo Balzac, vdano članico organa pregona v sistemu DEVA. Ko hekerjev signal izsledijo na Zemlji, Angela zavzame fizično obliko s prenosom svoje zavesti v klonirano telo in odpotuje na spodnji svet, da opravi z grožnjo. Na Zemlji ji pomaga karizmatičen agent Dingo, na svojem potovanju, da bi odkrila, kdo je Frontier Setter, pa sčasoma odkrije vznemirljive resnice o pustinji, kateri nekateri še vedno pravijo dom, in o raju tam zgoraj.


Tako bo naš tokratni program, ki smo ga pripravili za vas, zgledal takole:

17:00 Druženje, prosto igranje namiznih iger in karaoke
20:00 Predstavitev in igranje igre Takenoko
21:00 Ogled animejskega celovečerca Rakuen Tsuiho: Expelled from Paradise

Svojo udeležbo na dogodku lahko potrdite tudi v dogodku na socialnem omrežju Facebook, ki ga najdete s klikom na povezavo tukaj.

Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...