15/01/2018

Večer animejev in namiznih iger 1/2018


Zakorakali smo v novo leto in s tem tudi k novim druženjem ob različnih projekcijah in namiznih igrah. V soboto, 20. 1. 2018, ob 17. uri se v Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, Maribor vračajo Večeri animejev in namiznih iger.

Na tokratnem druženju si bomo najprej ogledali igrano japonsko komično akcijsko pustolovščino LUPIN III, ki je nastala po istoimenskem animeju in mangi ter jo je režiral Ryuhei Kitamura (Azumi, Versus), v njem pa nastopajo Shun Oguri, Tetsuyi Tamayama, Gou Ayano, Meisa Kuroki in Tadanobu Asano. Film se bo predvajal z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi ter ni primeren za gledalce, mlajše od 15 let, njegova zgodba pa je naslednja:
Lupin III, Daisuke Jigen, Ishikawa Goemon in Fujiko Mine se sestanejo, da bi skupaj zasnovali ekipo, ki bi se soočila z mogočnim sovražnikom, ki ima v lasti dragocen dragulj, imenovan "Kleopatrino škrlatno srce". Lupinu je kot vedno za petami neutrudljivi pravičnež inšpektor Koichi Zenigata. Naloga zbrane ekipe, del katere postane tudi inšpektor Zenigata, je ukrasti ta dragulj, ki je sedaj shranjen v kot trdnjava zastraženem trezorju. Glede na legende bi ta dragulj naj lastniku omogočal svetovno oblast. Tako se začne neusmiljena bitka za posest dragulja in seveda tipičen lov za Lupinom III in njegovimi pajdaši, začinjen z veliko akcije in komedije.
Po ogledu celovečerca pa sledi igranje namiznih iger. Tokrat si bomo podrobneje ogledali in preizkusili igro A Game of Thrones: The Card Game (Second Edition). Najprej jo bomo igrali na dva igralca, potem pa bomo poskusili še, kako se zadeva obnese na 4 igralce, čeprav še osebno tega nismo sami preizkusili. Igralo se bo s predpripravljenimi "decki" iz glavnega seta igre. Vsekakor pa ne bo manjkalo namiznih iger, saj vam bodo na voljo tudi drugi naslovi, kot so Takenoko, King of Tokyo, Dice Forge, Tsuro idr.

Program tokratnega dogajanja na našem druženju bo torej sledeči:

17:00-17:30
- Začetek dogajanja

17:30-20:00
- Projekcija filma LUPIN III

20:00-23:59
- Predstavitev in igranje igre A Game of Thrones: The Card Game
- Prosto igranje namiznih iger

Spodaj si še lahko ogledate napovednik za tokratno projekcijo, prilagamo pa tudi sliko, kje v Vetrinjskem dvoru se nahajamo. Prav tako pa na tem mestu še prilagamo povezavo do tokratnega dogodka na socialnem omrežju Facebook, in sicer tukaj.

Lupin III napovednik

Kje v Vetrinjskem dvoru se nahajamo
Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Igra Donkey Kong Country Returns dobi HD različico

Nintendo je na torkovem Nintendo Directu sporočil, da bo priljubljena igra Donkey Kong Country Returns , ki je leta 2010 prvotno izšla na k...