20/08/2018

Večer animejev in namiznih iger 12/2018


V soboto, 25, 8. 2018, ob 17. uri bo v Vetrinjskem dvoru (projektni prostor Freske), Vetrinjska ulica 30, Maribor potekal že 12. letošnji Večer animejev in namiznih iger. Tudi tokrat je vstop na dogodek prost. Svojo udeležbo lahko potrdite tudi na socialnem omrežju Facebook, in sicer tukaj.
Tokrat si bomo ponovno najprej ogledali animejsko serijo Made in Abyss, in sicer še zadnjih 6 epizod, torej od 8 do 13. Anime se bo predvajal z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi ter ni primeren za gledalce, mlajše od 15 let, zgodba pa govori o govori o Breznu, ogromni globeli, ki sega daleč v zemeljske globine in v kateri bivajo skrivnostna bitja ter vsebuje relikvije iz davno pozabljenih časov. Nihče ne ve, kako je nastalo in kaj leži na njegovem dnu. Številni pogumni posamezniki, ki jih ljudje imenujejo potapljači, hočejo tej skrivnosti priti do dna. Najboljša skupina med temi potapljači so Bele piščali. Tudi Riko, hčer pogrešane Bele piščali, poznane kot Uničevalka Lyza, želi stopati po materinih stopinjah in raziskovati najbolj oddaljene kotičke Brezna. A kot novinka lahko raziskuje le kotičke pri samem vrhu. Nekega dne pa naleti na skrivnostnega robota, ki izgleda kot čisto navaden deček in ga poimenuje Reg. Ker robotski deček nima nobenih spominov iz preteklosti, je Riko prepričana, da lahko odgovore najdeta samo v zemeljskih globinah. Tako se odpravita v globel, brez da bi slutila, da bosta kmalu soočena s kruto resničnostjo Brezna.


Po animejski projekciji pa sledi predstavitev namizne igre Marvel Legendary in njenih dodatkov Secret Wars - vol. 1 in Secret Wars - vol. 2, ki prinašata številne nove izzive in nekoliko spremenjeno dinamiko igranja namizne igre.
Tako je tokratni program, ki smo ga pripravili za vas, naslednji:

17:00 - 20:00
Projekcija animejske serije Made in Abyss 8-13
20:00 - 22:00
Predstavitev in igranje namizne igre Marvel Legendary (Secret Wars - vol. 1 & 2)
20:00 - 23:59
Prosto igranje namiznih iger

Spodaj pa še prilagamo sliko, na kateri smo označili, kje v Vetrinjskem dvoru nas na dan dogodka najdete, da se ne boste kje izgubili.
Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...