29/11/2018

Izšel je dražilnik za Artemis Fowl

Knjižna serija Artemis Fowl, katere avtor je Eoin Colfer, v prvi polovici avgusta 2019 (in sicer 9. avgusta 2019 v ZDA) prejme prvo filmsko adaptacijo, katere režiser je večkratni oskarjevski nominiranec Kenneth Branagh (Thor, Umor na Orient Ekspresu).
Zgodba govori o 12-letnem geniju Artemisu Fowlu, potomcu dolge linije kriminalnih idejnih vodij, in njegovem spopadu z mogočno, skrivno raso vilincev, ki morda stoji za izginotjem njegovega očeta.

V filmu nastopajo Ferdia Shaw, Lara McDonnell, Tamara Smart, Nonzo Anozie, Josh Gad in Judi Dench. Kenneth Branagh je poleg režije sedel tudi na producentski stolček skupaj z Judy Hofflund (8MM, Soba za paniko). Izvršni producenti filma so Angus More Gordon (Mary poppins se vrača), Matthew Jenkins (Umor na Orient Ekspresu), Robert DeNiro, William Moseley in Jane Rosenthal (Bohemian Rhapsody), za scenarij pa sta poskrbela Conor McPherson (Mrk) in Michael Goldenberg (Harry Potter in Feniksov red).

Te dni pa smo dobili tudi prvi dražilnik za to mladinsko fantazijsko štorijo, ki si ga lahko ogledate spodaj. Ali bo Kenneth Branagh kos tej adaptaciji, pa bomo videli avgusta naslednje leto, ko bo film prijadral v kinodvorane.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...