23/11/2018

Izšel je dražilnik za novo adaptacijo Levjega kralja

Kot je že dlje časa znano, v kina prihaja nova adaptacija priljubljene Disneyjeve klasike Levji kralj, za katero ne moremo ravno trditi, da je igrana adaptacija, saj gre večinoma za računalniško animirane like. Tudi režijo te nove adaptacije je prevzel Jon Favreau (Iron Man), ki nam je serviral že novo priredbo Knjige o džungli. Štorija vsebuje tudi številne zvezdnike, ki so posodili glas likom, med njimi Seth Rogen, Donald Glover, Keegan-Michael Key, Beyonce, Alfre Woodard, John Oliver, Eric Andre idr. Vsekakor pa je treba izpostaviti, da je glas Simbinemu očetu Mufasi ponovno posodil nihče drug kot James Earl Jones, kot skladatelj glasbe pa se ponovno vrača Hans Zimmer. 
"Igrana" adaptacija te hamletovske levje avanture prihaja na velika platna sredi julija 2019, če smo natančnejši, 19. julija 2019 v ZDA, pri nas pa po vsej verjetnosti kak dan prej, torej 18. julija 2018, če se bo slovenski distributer držal simultanega izida. Je pa včeraj izšel prvi dražilnik, ki razkriva nekaj posnetkov iz te sodobne predelave po vsej verjetnosti najdobičkonosnejšega in najuspešnejšega klasičnega animiranega filma vseh časov. Ogledate si ga lahko spodaj.
Nobena neznanka ni, da studio Disney zadnja leta kot po tekočem traku izdaja nove igrane priredbe svojih starih animiranih filmov, tako da nas v prihodnje čakajo še Dumbo, Aladin, Knjiga o džungli 2, Mulan itn.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...