13/11/2018

Manga Fruits Basket dobi novo animejsko adaptacijo

Uradna spletna stran revije Hana to Yume založbe Hakusensha je objavila naslovnico 24. številke letošnje revije, iz katere je razvidno, da shojo manga Fruits Basket avtorice Natsuki Takaya dobi novo animejsko adaptacijo. Revija sicer uradno izide 20. novembra, objava na naslovnici pa vsebuje besedilo "Zenpen", kar pomeni "celotna zgodba", tako da lako domnevamo, da bomo dobili adaptacijo vseh poglavij mange.

Originalna manga Fruits Basket je v reviji Hana to Yume izhajala med leti 1998 in 2006 ter je na voljo tudi v angleškem jeziku, saj je med leti 2004 in 2009 izhajala pri ameriški založbi Tokypop, od junija 2016 pa doživela tudi omnibus izdajo s strani založbe Yen Press, ki zgodbo opisuje sledeče: 
Ko družinska tragedija obrne njeno življenje na glavo, pogumna srednješolka Tohru Honda vzame stvari v svoje roke in se izseli ... v šotor! Na svojo nesrečo si novi dom izbere na zasebnem zemljišču, ki pripada skrivnostnemu klanu Sohma, in lastniki kaj kmalu odkrijejo njeno skrivnost. Ko ji družina ponudi zatočišče, Tohro kmalu ugotovi, da imajo tudi Sohmajevi skrivnost - ko se jih dotakne nasprotni spol, se spremenijo v živali kitajskega zodiaka!
Manga je že bila adaptirana v anime, in sicer leta 2001. Animejska serija šteje 26 epizod, vendar je glede na leto izida jasno, da ni podana celotna zgodba, saj je v tem času izhajala zgolj 3 leta.

Septembra 2015 je manga dobila tudi nadaljevanje, saj je avtorica na brezplačni spletni strani HanaLaLa online začela izdajati mango Fruits Basket Another, ki se je avgusta 2017 skupaj z ostalimi mangami na tej spletni strani preselila na spletno stran in aplikacijo Manga Park založbe Hakusensha. Zaključek te mange je načrtovan za naslednje poglavje, je pa avtorica tudi povedala, da načrtuje še posamezna zaključena poglavja. Zgodba nadaljevanja se osredotoča na srednješolko z imenom Sawa in se odvija potem, ko je Tohru maturirala.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...