08/11/2018

Na Netflix prihaja vsaj pet novih animacij

Netflix je na dogodku v Singapurju najavil, da načrtuje kar pet novih animacij, med katerimi so tri, pri katerih sodelujejo japonski studii, kot so GONZO, MAPPA in Anima.

Prva animacija, ki so jo najavili, je animejska serija Cagaster of an Insect Cage, ki je v bistvu adaptacija mange Mushikago no Cagaster avtorice Kachō Hashimoto in je izhajala na njeni spletni strani med leti 2005 in 2013, založba Tokuma Shoten pa jo je v letu 2016 izdala v 7 zvezkih z zbranimi poglavji. Režijo animejske serije je prevzel Koichi Chigira (Tokyo Babylon, Full Metal Panic!, Last Exile), samo animacijo pa pripravljajo v studiu GONZO. Spodaj je na voljo že tudi nekaj slik iz animejske serije, ki jo na Netflixu opisujejo sledeče:
Trideset let potem, ko je bolezen, ki je okužene spremenila v krvoločne insekte, zdesetkala človeštvo, se dva mladostnika borita za preživetje.
Drugi naslov, ki so ga predstavili, prav tako prihaja iz japosnkega studia, in sicer iz studia MAPPA, ki je med drugim odgovoren za uspešni animejski seriji Yuri!!! on Ice in Kakegurui. Tudi pri tem projektu gre za animejsko serijo, ki nosi naslov Yasuke, v kateri protagonist serije sloni na resnični osebnosti, in sicer samuraju Yasukeju, ki je imel afriške korenine in je v 16. stoletju služil pod vladarjem Odo Nobunago. Režiser animejske serije je LeSean Thomas (Children of Ether, Cannon Busters, The Boondocks), ki jo je tudi zasnoval in služi kot izvršni producent poleg Flying Lotusa (Blade Runner Black Out 2022), ki bo poskrbel za glasbeno podlago. Yasukeju bo glas posojal Lakeith Stanfield (Atlanta, Sorry to Bother You). Na Netflixu animejsko serijo opisujejo takole:
V fevdalni Japonski tehnologije in magije, po kateri divja vojna, mora upokojeni ronin poprijeti za meč, ko dobi nalogo, da varuje skrivnostnega otroka, ki ga želijo temačne sile odstraniti.
Tretji animirani projekt, ki so ga predstavili, pa je v bistvu animejski celovečerec, ki sloni na Netflixovi znanstveno-fantastični seriji Altered Carbon. Točen naslov animejskega celovečerca sicer še ni znan, je pa jasno, da bo raziskoval nove vidike celotne mitologije tega temačnega sveta prihodnosti. Izdelavo scenarija za ta anime je Netflix zaupal Daiju Satoju (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Eureka Seven, Cowboy Bebop, Ergo Proxy) in Tsukasi Kondoju, samo produkcijo animeja pa studiu Anima. Več o sami zgodbi in režiserju pa v tem trenutku ni znanega.
Netflix poleg zgoraj omenjenih naslovov načrtuje tudi animirano serijo, ki bo slonela na filmih Pacific Rim (Ognjeni obroč). Gigant s pretočno vsebino štorijo pripravlja skupaj z Legendary Entertainment, ki ima licenco za to franšizo. Kot izvršna producenta animirane serije bosta služila Craig Kyle in Greg Johnson, zgodba pa se bo osredotočala na idealističnega brata in njegovo naivno mlajšo sestro, ki ju splet okoliščin prisili k pilotiranju zapuščenega Jaegerja čez sovražno ozemlje, da bi našla pogrešane starše.
Netflix pa načrtuje tudi animirano serijo po filipinskem romanu v sliki, katerega avtorja sta Budjette Tan in Kajo Baldisimo in nosi naslov Trese. Za animirano serijo bodo poskrbeli v studiu BASE s prostori v Džakarti in Singapurju, kot producenta bosta služila Shanty Harmayn in Tanya Yuson, izvršni producent pa bo Jay Oliva. Roman v sliki se osredotoča na Alexandro Trese, nadnaravno preiskovalko, ki rešuje zločine v Manili, kjer filipinska mitologija trči ob sodobni svet.
Verjetno pri ponudniku pretočne vsebine pripravljajo še veliko več novosti, tako animiranih kot tudi igranih, vendar je to vse, kar so razkrili glede animacijskih projektov. V kolikor bodo v naslednjem letu ponudili še kaj več animiranih naslovov, bomo o tem vsekakor pisali, ampak zaenkrat je to vse.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...