27/11/2018

Neon Genesis Evangelion kmalu na Netflixu

Netflix je te dni najavil, da so si pridobili pravice za mednarodno distribucijo tako za 26-delno animejsko serijo Neon Genesis Evangelion kot tudi celovečerca Neon Genesis Evangelion: Death & Rebirth in Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion. Vse tri štorije so nastale pod režisersko taktirko Hideakija Annoja, za produkcijo pa so poskrbeli pri studiu Gainax. Spodaj si lahko tudi ogledate Netflixov napovednik za to animirano štorijo, iz katerega je jasno razvidno, da lahko animirano znanstveno-fantastično avanturo pričakujemo spomladi naslednje leto.

Pri Netflixu anime opisujejo sledeče:
Piše se leto 2015. Tokyo 3 napadajo mogočna bitja, poznana kot Angeli. Protagonist Shinji Ikari je bil izbran, da pilotira odločilno humanoidno orožje Evangelion - edini način, s katerim se lahko čoveštvo bori proti Angelom. Bitka za usodo človeštva se začenja zdaj. Kaj točno so Angeli? Kakšna usoda čaka mlade pilote in človeštvo samo?
Originalna animejska serija in celovečerca veljajo za enega najvplivnejših in kritično priznanih del v vsej zgodovini tega japonskega medija. Režiser Anno je leta 2006 celo ustanovil lasten studio, imenovan Studio Khara, ter začel producirati novo tetralogijo animejskih celovečercev z naslovom Rebuild of Evangelion. Tako je leta 2007 izšel prvi celovečerec z naslovom Evangelion 1.0: You Are [Not] Alone. Leta 2009 je sledil drugi celovečerec z naslovom Evangelion 2.0: You Can [Not] Advance, leta 2012 pa tretji z naslovom Evangelion 3.0: You Can (Not) Redo. Četrti in zadnji celovečerec pa je trenutno v produkciji ter bi glede na poročanja naj ugledal luč sveta naslednje leto.
Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...