07/11/2018

Prihaja nova štorija iz franšize The Record of Lodoss War

Na festivalu za 30. obletnico Kadokawa Sneaker Bunko je bilo najavljeno, da bo franšiza The Record of Lodoss War (Lodoss-tō Senki) kmalu bogatejša za novo štorijo, saj bi naj 1. aprila 2019 izšlo prvo poglavje iz nove mange  Lodoss-tō Senki: Seiyaku no Hōkan (Record of Lodoss War: The Pledged Diadem), katere zgodba se odvija 100 let po obdobju, v katerem sta živela Parn in Spark. Zgodbo in besedilo za novo mango snuje Ryo Mizuno, za ilustracije pa skrbi  Hidari (Sasami-san@Ganbaranai, serija Atelier).

Na uradni spletni strani za franšizo so pred tem objavili tudi sliko, na kateri je Deedlit in je nastala pod rokami Hidari. Na sliki je tudi besedilo, ki se glasi: "Spet se srečamo, Deed." Sliko si lahko ogledate na desni strani.

Sami začetki franšize Record of Lodoss War segajo daleč nazaj, in sicer še pred leto 1988, ko je Ryo Mizuno izdal prvi roman Record of Lodoss War: The Grey Witch, ki trenutno šteje več kot 10 milijonov natisnjenih kopij in je od decembra lani na voljo tudi v angleščini, saj se je vse začelo kot igra igranja domišljijskih vlog (RPG), katere posamezne seje so končale kot zapisi v reviji. Začetnik Lodossa je tako bila skupina igralcev domišljijskih vlog, ki se je imenovala SNE.

Celotna ideja je navdihnila tudi dve animejski seriji, in sicer Record of Lodoss War iz leta 1990, ki šteje vsega skupaj 13 epizod, in Record of Lodoss War: Chronicles of the Heroic Knight, ki šteje 27 epizod. Obe štoriji sta na voljo tako na DVD kot tudi Blu-Ray ploščku od distributerja Funimation oz. Manga Entertainment.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...