05/03/2019

Anime The Garden of Words prihaja v izolski Art kino Odeon

Kot je že znano, na redni program slovenskih velikih platen kmalu prihaja najnovejša animejska stvaritev Mamoruja Hosode, ki nosi naslov Mirai (Mirai no Mirai). Je pa nekoliko manj znano to, da so kolegi iz uredništva MAGnet manga v sodelovanju z Veleposlaništvom Japonske v Ljubljani in izolskim Art kinom Odeon pripravili eno prav posebno poslastico, ki se bo predvajala na velikih platnih s slovenskimi podnapisi. Ta poslastica je predzadnji celovečerec slovitega Makotoja Shinkaija, ki nosi naslov Vrt besed (jap. Kotonoha no Niwa; angl. The Garden of Words). Animirana štorija prihaja na veliko platno kina Odeon, Ulica Prekomorskih brigad 4, Izola v soboto, 9. marca 2019, ob 19. uri. To je verjetno prvič in zadnjič, da si bo to animacijo mogoče ogledati na velikem platnu v Sloveniji.
Kolegi iz uredništva MAGnet manga so o sami projekciji, ki bo deležna tudi spremljevalnega programa, zapisali sledeče:
Enkratna priložnost za ogleda filma Vrt besed (Kotonoha no niwa/The Garden of Words) v režiji slavnega Makoto Shinkaija. V kino dvorani tokrat prvič in verjetno zadnjič v Sloveniji.
Takeo Akizuki, ki želi postati čevljar, na deževna jutra namesto šole obiskuje vrt sredi Tokia, kjer skicira čevlje. V vrtu prvič sreča skrivnostno žensko Yukari Yukino. Njuno srečevanje se nadaljuje skozi deževno obdobje in v družbi drug drugega blažita skrbi, ki jih skrivata. S prihodom sončnega obdobja se morata ponovno soočiti s svojimi težavami, kar ogrozi tudi njuno nenavadno prijateljstvo.
Poleg samega filma bo na voljo spremljevalni program. Več informacij še sledi.
Vstop prost.
Če želite slediti objavljanju informacij glede dogodka ali potrditi svojo udeležbo, lahko to storite v dogodku na socialnem omrežju Facebook, in sicer tukaj.
Vir: Facebook

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...