03/04/2019

Izšel je prvi dražilnik za film Joker

Včeraj so pri studiu bratov Warner izdali prvi plakat za filmsko adaptacijo zgodbe o enem najzloglasnejših zlikovcev iz DC-jevega sveta stripov. Govorimo o filmu in zlikovcu Joker, zapriseženemu nasprotniku Batmana, ki je sedaj torej končno dobil tudi lasten film, v katerem ga upodablja izvrstni Joaquin Phoenix. Izid filma je v ZDA predviden 4. oktobra letos, pri našem distributerju Blitz pa so zaenkrat samo napovedali, da film k nam prihaja enkrat oktobra. Če bo premiera sočasno z ameriško, potem lahko uradni izid štorije pričakujemo celo dan pred ameriško. Plakat za DC-jevo novo filmsko štorijo si lahko ogledate spodaj.
Poleg plakata, ki je izšel včeraj, pa je studio Warner danes izdal tudi prvi napovednik oz. dražilnik, ki jasno prikazuje, da zgodba govori o tem, kako je Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), ki ga je družba izobčila, postal zloglasni zlikovec, ki ga danes pozna vsak stripovski oboževalec. Napovednik si lahko ogledate spodaj.
Poleg Phoenixa v filmu nastopajo še Zazie Beetz (Deadpool 2), Bill Camp (Red Sparrow, Molly’s Game), Frances Conroy (American Horror Story, Castle Rock), Brett Cullen (42, Narcos), Glenn Fleshler (Billions, Barry), Douglas Hodge (Red Sparrow, Penny Dreadful), Marc Maron (Maron, GLOW), Josh Pais (Motherless Brooklyn, Going in Style) in Shea Whigham (First Man, Kong: Skull Island).

Režijo te karakterne študije je prevzel Todd Phillips (trilogija Hangover), ki je skupaj s Scottom Silverjem (The Fighter) napisal tudi scenarij.

Vir: Super Hero Hype, Blitz Slovenija