10/04/2019

Izšel napovednik za Tenki no ko: Weathering with You

O najnovejšem projektu japonskega animacijskega virtuoza Makota Shinkaija, ki nosi naslov Tenki no ko: Weathering with You (Weather Child: Weathering with You) smo sicer že pisali, vendar pa je te dni izšel tudi prvi napovednik za to animejsko produkcijo, katere kino izid je na Japonskem načrtovan za 19. julij 2019.

Napovednik, ki si ga lahko ogledate spodaj, razkriva tudi novo skladbo z naslovom Ai ni Dekiru Koto wa Mada Aru Kai, za katero je poskrbela skupina RADWIMPS, ki je s Shinkaijem sodelovala že pri projektu Kimi no na wa (angl. Your Name, slo. Tvoje ime), za katerega so njeni član spisali in izvajali kar lepo število skladb, ki se odlično prilegajo sami zgodbi in ji dajejo tisti potrebni čustveni naboj. Verjetno se lahko tudi pri tem novem projektu nadejamo odlične glasbene podlage.

Zgodba animiranega celovečerca Tenki no ko: Weathering with You se osredotoča na srednješolca Hodako, ki se z odročnega otoka preseli v Tokio, kjer v trenutku obuboža, zaradi česar živi samotno življenje. Nekega dne si najde službo kot novinar za dvomljiv okultni časopis. Odkar je zaposlen pri tem časopisu, v mestu vsak dan dežuje. Tako Hodaka nekega dne v mestnem vrvežu naleti na mladenko Hino, ki živi skupaj z mlajšim bratom, in kmalu spozna, da ima dekle moč, da dobesedno ustavi dež in zjasni nebo.

Potrjeno je že tudi, da bo animirani film deležen mednarodne izdaje, saj so že načrtovane tudi projekcije v Severni in Južni Ameriki, Aziji ter Evropi. Tako se vsekakor lahko nadejamo projekcij v Avstriji in Italiji, pri nas pa je izid animeja vsekakor vprašljiv, vendar ne popolnoma izključen. Morda pa se bo kak slovenski distributer vendarle odločil in nam omogočil, da si to novo delo japonskega mojstra animacije ogledamo na velikem platnu.
Vir: ANN