29/04/2019

Santa Clarita Diet ne dobi nove sezone

Gigant s pretočno vsebino Netflix je po treh sezonah preklical serijo Santa Clarita Diet, kar je presenetilo številne oboževalce te nenavadne črne komedije, v kateri blestita Timothy Olyphant (Deadwood, Umri pokončno 4.0) in Drew Barrymore (E.T. vesoljček, 50 prvih poljubov), saj je serija bila vedno deležna dobrih kritih, njena gledanost pa je bila vedno med 10 najbolj predvajanimi/maratoniranimi serijami. Zato ni nič čudnega, da se je na storitev s pretočno vsebino ponovno vsul plaz kritik s strani oboževalcev, na spletu pa se je tudi že pojavila peticija, da bi serija ostala na Netflixovem sporedu.
Pri Netflixu razloga za preklic serije niso podali, čeprav poznavalci trdijo, da je razlog za to, da so pri storitvi s pretočno vsebino že preklicali tudi ostale kar dobro gledane in kritično sprejete serije, kot so One Day at a Time, Travelers, Love, Hemlock Grove in Marvelov Daredevil, predvsem ta, da je produkcija vseh teh serij postala enostavno predraga. Vse prej omenjene serije so tako kot Santa Clarita Diet bile preklicane po točno treh sezonah.
Izjava Netflixa se je ob preklicu serije glasila takole: "Svet do Santa Clarita Diet ni poznal 'zombijevske komedije' in hvaležni smo, da je ustvarjalec Victor Fresco to idejo prinesel na Netflix. Neskončno smo hvaležni tudi neverjetnima Drew Barrymore in Timothyju Olyphantu, ki sta s svojo igro in izjemno sposobnostjo za komedijo obudila Sheilo and Joela Hammonda v živahno življenje, pa čeprav je eden od njiju bil mrtev."
Zgodba serije Santa Clarita Diet se torej osredotoča na družino Hammond, ki živi v predmestju Los Angelesa. Joel (Timothy Olyphant) in Sheila (Drew Barrymore) sta zakonca, ki delata kot nepremičninska agenta in imata najstniško hčerko Abby, ki jima ni ravno v pomoč pri njunem vsakdanu, ki ga preživljata z nezadovoljstvom. Nekega dne pa Sheila doživi dramatično spremembo, ki pahne družino na pot krvi, smrti in uničenja - ampak to na dober način.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...