02/04/2019

Serija The Umbrella Academy dobi 2. sezono

Prva sezona serije The Umbrella Academy je na storitev s pretočno vsebino Netflix prišla 15. februarja letos in že takoj zatem so se na spletu pojavila ugibanja, ali bo fantazijska oz. znanstveno-fantastična avantura, katere prva sezona šteje 10 epizod, dobila drugo sezono. Netflix je sedaj tudi uradno potrdil, da se superherojska avantura vrača z drugo sezono, ki bo tako kot prva štela 10 epizod. Produkcija bi se naj pričela to poletje v Torontu v Kanadi. Potrditev je spremil tudi najavni videoposnetek, ki si ga lahko ogledate spodaj.
Zgodba prve sezone se začne, ko se istega dne v letu 1989 nepojasnjeno rodi 43 dojenčkov naključnim ženskam, ki pred tem niso kazale nobenega znaka nosečnosti. Sedem izmed njih jih posvoji sir Reginald Hargreeves, milijarderski industrialec, ki ustvari akademijo Dežnik in pripravlja svoje "otroke" na reševanje sveta. Ampak vse ne gre po načrtu, saj se v najstništvu družina skrega, ekipa pa tako razpusti. A ko Hargraves umre, se šest preživelih članov ponovno zbere. Tako Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya in Številka pet ugotovijo, da smrt njihovega očima ni bila naključje in skušajo razrešiti njegovo skrivnostno smrt. Pri tem pa ugotovijo, da svetu grozi apokalipsa.

The Umbrella Academy sloni na popularnih stripih in romanih v sliki, ki jih je spisal Gerard Way (My Chemical Romance) in ilustriral Gabriel Bá ter so prejeli Eisnerjevo nagrado. Založnik stripov je založba Dark Horse Comics. V prvi sezoni v seriji nastopajo Ellen Page, Tom Hopper, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, David Castañeda, Aidan Gallagher, Cameron Britton, Mary J. Blige, Colm Feore, Adam Godley, John Magaro, Ashley Madekwe in Kate Walsh. Page, Hopper, Castañeda, Raver-Lampman, Sheehan, Gallagher in Justin Min bodo kot osrednji liki nastopili tudi v drugi sezoni, medtem ko še informacije o tem, kdo se jim bo pridružil v novi sezoni, niso znane.

Serijo za Netflix producira Universal Cable Productions. Steve Blackman (Fargo, Altered Carbon) se tudi v drugo vrača kot izvršni producent serije, v isti funkciji pa se mu bodo pridružili tudi Jeff F. King (Hand of God), Bluegrass Television in Mike Richardson ter Keith Goldberg iz Dark Horse Entertainmenta. Gerard Way in Gabriel Bá pa se vračata kot soizvršna producenta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...