15/11/2019

Netflix in Nickelodeon združujeta moči

Le nekaj dni zatem, ko je Disney zagnal storitev s pretočno vsebino Disney+, je Netflix naznanil večletno sodelovanje s televizijsko hišo Nickelodeon, ki zajema originalne animirane filme in serije na obstoječih Nickelodeonovih likih ter povsem nove ideje.
Pri Netflixu so glede tega podali naslednjo izjavo: "Nickelodeon je ustvaril številne like, ki jih otroci obožujejo, mi pa se že veselimo, da bomo lahko pripovedovali povsem originalne zgodbe, ki preoblikujejo in razširjajo svetove, v katerih bivajo."

Sodelovanje je že obrodilo posebni epizodi, kot sta Rocko's Modern Life: Static Cling in Invader Zim: Enter the Florpus. V nadaljevanju pa bi naj sledili še posebni epizodi, ki slonita na The Loud House in Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles.

Ker je torej Disney lansiral svojo novo storitev s pretočno vsebino, je Netflix glede na pogodbo bil primoran odstraniti večino Disneyjevih vsebin. Partnerstvo z Nickelodeonom je vsekakor rezultat tega, ki pa ima zaenkrat prednost pred Disneyjevo storitvijo, saj bo vsa otroška oz. družinska vsebina na voljo po vsem svetu in ne bo regijsko omejena, kot bodo nekatere Disneyjeve vsebine na Disney+, ki je trenutno tako ali tako omejen na določena območja, in sicer ZDA, Kanado in Nizozemsko.

Brian Robbins, Nickelodeonov predsednik k temu dodaja: "Nickelodeonov naslednji korak naprej je, da se širi čez linearne platforme, naše širše vsebinsko sodelovanje z Netflixom pa je ključna pot k temu cilju. Ideje in delo v našem studiu se kar vrstijo, zato komaj čakamo na sodelovanje z Melisso in Netflixovo ekipo na premium seznamu originalne animirane vsebine za otroke in družine širom sveta."

Vir: USA Today

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...