18/10/2021

Animoku Okusomanija #7: Teriyaki-Oyakodon

 Sestavine:

  • 200 g piščančjih beder
  • malo olja za cvrtje
  • sojina omaka in mirin
  • sake
  • sladkor
  • 1/2 čebule
  • 1-2 jajci
  • 150 g kuhanega riža (lepljivega)
  • peteršilj ali lističi norija


Priprava:

Če je kost še prisotna, odstranite meso s kosti.

Majhno ponev segrejte do visoke (na najvišje) temperature, dodajte nekaj kapljic olja in piščanca najprej cvrite na strani, kjer je koža.

Medtem v drugo majhno ponev dodajte 3 jedilne žlice sojine omake ter 1 1/2 jedilne žlice mirina in sakeja ter jih kuhajte na lahkem ognju.

Dodajte še 1-2 čajni žlički sladkorja in v polkroge narezano čebulo.

Ko je koža piščanca po pribl. 6-8 minutah lepo hrustljava, preklopite na srednjo temperaturo in obrnite piščanca na drugo stran ter ga cvrite še pribl. 3-5 minut.

Piščanca narežite na trakove in ga položite v drugo ponev z omako in čebulo.

Rahlo zmešajte 1-2 jajci in ju polijte po vsebini v ponvi.

Ponev pokrijte, nastavite na najvišjo temperaturo in pustite kuhati glede na želeno gostoto za 30-60 sekund.

Vsebino ponve nato dodajte v veliko skledo z rižom, jed pa posipajte še
z majhnimi lističi peteršilja ali norija.

K tej jedi se prileže tudi miso juha. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Igrana adaptacija mange Golden Kamuy dobi še letos nadaljevanje

Na uradnem profilu na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter) za filmsko adaptacijo mange Golden Kamuy , katere avtor je Satoru Noda, so razk...