15/10/2021

Ghiblijev Earwig and the Witch prihaja na Netflix novembra

Japonski in ameriški naročniki na storitev s pretočno vsebino Netflix si že lep čas lahko ogledajo Ghiblijevo 3D animiranko Earwig and the Witch, sedaj pa štorija prihaja tudi na storitev izven ZDA in Japonske. Tako si bomo od 18. novembra 2021 dalje to Ghiblijevo računalniško animirano avanturo lahko ogledali tudi pri nas. Poileg tega je tudi vredno opomniti, da bomo tako na našem Netflixu imeli na voljo popolni katalog Ghiblijevih animiranih celovečercev (kar na ameriškem in japonskem Netflixu ni izvedljivo).

Režiser te animirane avanture je Goro Miyazaki (Tales from Earthsea, From up on Poppy Hill), sam anime pa je adaptacija istoimenskega romana avtorice Diane Wynne Jones. Animirani celovečerec je premiero sicer doživel na japonski televiziji, in sicer 30. decembra 2020 na NHK General. Za načrtovanje in razvoj samega animiranega filma pa bi naj bil zadolžen sam Hayao Miyazaki.

Jonesova je roman izdala leta 2011 pri založbi HarperCollins, pri kateri zgodbo opisujejo sledeče:

Vsaka sirota ne bi uživala življenja v domu za otroke St. Morwald, ampak Earwig ga. Dobi vse, kar si kadar koli poželi, in tako je že, odkar so jo kot dojenčka pustili na pragu sirotišnice. Ampak vse to se spremeni, ko v St. Morwald vstopita Bella Yaga in Mandrake, pretvarjajoč se za krušna starša. Earwig odvlečeta v skrivnostno hišo, polno z nevidnimi sobami, napoji in knjigami z uroki, kjer se magija skriva za vsakim vogalom. Večina otrok bi prestrašenih zbežalo iz takšne hiše, vendar ne Earwig. S svojo lastno premetenostjo - z veliko pomočjo govoreče mačke - se odloči, da bo coprnici pokazala, kdo je glavni.

Si boste animirani celovečerec ogledali, ko naslednji mesec prispe na storitev s pretočno vsebino, ali pa ste si ga morda že?

Vir: ANN