16/10/2021

Teden japonskega filma tudi v Kulturnem domu Slovenj Gradec

Kot smo že pisali, bo v Kinu Bežigrad v sodelovanju z Japonskim veleposlaništvom v Ljubljani konec tega meseca ponovno potekal Teden japonskega filma, kjer si boste popolnoma brezplačno lahko ogledali filmske projekcije iz daljnega vzhoda. Cikel aktualnih filmov, ustvarjenih pod režijsko taktirko predstavnikov japonske kinematografije, se bo v Kino Bežigrad odvil od 25. do 30. oktobra.

Če pa se boste med 18. in 22. oktobrom 2021 mudili v Slovenj Gradcu, boste Teden japonskega filma lahko doživeli že teden dni prej, saj se bo cikel teh filmskih mojstrovin iz dežele vzhajajočega sonca odvil ravno v zgoraj omenjenem terminu.

V ponedeljek, 18. 10. 2021, bo Teden japonskega filma v Kulturnem domu Slovenj Gradec otvoril družinski film »Restavracija pod milim nebom«. V torek, 19. 10. 2021, sledi drama o prijateljstvu in izgubi »Pokaži mi pot do postaje«, v četrtek, 21. 10. 2021, pa še romantična komedija »Dragi, mucka Chibi je izginila«. Teden japonskega filma bo v petek, 22. 10. 2021, sklenil Takeshi Yashira s štirimi kratkimi stop motion animacijami. Vse filmske projekcije bodo predvajane v japonščini s slovenskimi podnapisi. Vstop na vse projekcije je prost.

18. 10. 2021 ob 10.00 – Restavracija pod milim nebom (Restaurant from the Sky)
19. 10. 2021 ob 19.00 – Pokaži mi pot do postaje (Show Me the Way to the Station)
21. 10. 2021 ob 19.00 – Dragi, mucka Chibi je izginila (Only the Cat Knows)
22. 10. 2021 ob 18.00 – Kratke stop motion animacije Takeshija Yashira

Restavracija pod milim nebom / Restaurant from the Sky / Sora no Resutoran
18. 10. 2021 ob 10.00
Majhne kmetije v južnem delu Hokkaida so usmerjene v proizvodnjo bio izdelkov. Wataru je lastnik majhne kmetije z razgledom na morje, kjer se ukvarja s proizvodnjo mleka in mlečnih izdelkov. Tam živi skupaj z ženo Kotoe in hčerko Shiori. Želi si, da bi znal narediti sir, kot ga dela njegov mentor, mojster Otani. Vsi kmetje so dobri prijatelji in ob obisku nenavadnega, a uspešnega in priznanega kuharja Asada, ki potuje po Hokkaidu v iskanju sestavin za svojo kuhinjo, pridejo na idejo, da bi svoje pridelke z Asadovo pomočjo predstavili na pogostitvi na prostem.


Pokaži mi pot do postaje / Show Me the Way to the Station / Eki Made no Michi o Oshiete
19. 10. 2021 ob 19.00
Film, prirejen po istoimenskem romanu Ijuina Shizuke, prikazuje nenavadno prijateljstvo med osemletno deklico Sayako in starejšim gospodom, po imenu Fuse. Srečata se, ko Sayaka išče svojega psička Luja, ki je izginil, in najdeta prijateljstvo v žalosti ob izgubi, saj je tudi Fuse že pred leti izgubil sina. Sayaka predlaga, da skupaj poiščeta tisto, na kar ostareli Fuse čaka že tako dolgo. Le kaj je »tisto nekaj« in ali bosta to s skupnimi močmi tudi našla?


Dragi, mucka Chibi je izginila / Only the Cat Knows / Otosan, Chibi ga Inaku
21. 10. 2021 ob 19.00
Ljubezenska romanca, v kateri se starejši par, ki se že dolga leta med seboj ne pogovarja, po izginotju družinskega mačka sooči s svojimi čustvi in ponovno premisli svoje razmerje. Masaru in Yukiko sta poročena 44 let. Imata tri otroke, ki so si ustvarili svoja lastna življenja. Katsu je tipičen zadržan, trmast moški iz obdobja Showa, ki doma nič ne počne. Yukiko se tako raje pogovarja s svojo mucko Chibijem. Vseeno nekako uživata v mirnih dneh poznega zakona, a nekega dne Yukiko hčerki Naoko pove, da razmišlja o ločitvi, njena ljubljena mucka pa izgine.


Kratke stop motion animacije Takeshija Yashira
22. 10. 2021 ob 18.00
Gre za štiri kratka stop motion dela Takeshija Yashira: Snežak Norman – Noč utrinkov, Snežak Norman – Severni sij, Mesec neprespane noči in Gon.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Nova animejska adaptacija mange RANMA 1/2 prihaja jeseni

Pred nekaj tedni je bilo napovedano, da bo priljubljena manga RANMA 1/2 avtorice Rumiko Takahashi dobila novo animejsko adaptacijo, za kate...