22/01/2024

Večer animejev in družabnih iger 1/2024

Večeri animejev in družabnih iger se vračajo v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru, in sicer že to soboto, 27. 1. 2024, ob 17. uri. Vstop na sam dogodek je kot običajno prost, za obiskovalce, mlajše od 13. leta starosti, pa je priporočljivo, da pridejo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.

Program tokratnega dogodka, ki smo ga pripravili za vas, je sledeči:
17.00 - 19.00 Ogled animiranega filma Maboroshi
19.00 - 20.00 Animeji na slovenskih velikih platnih - pogovor
20.00 - 00.00 Igranje družabnih iger

O animeju Maboroshi (jap. Alice to Therese no Maboroshi Koujou):
Masamune obiskuje tretji letnik srednje šole in živi v naselju, kjer so vsi izhodi zaprti zaradi nenadne eksplozije v jeklarni, ki je povzročila, da se je čas ustavil. Prebivalcem je prepovedano, da kar koli spreminjajo, in morajo turobne dneve preživljati v upanju, da se bodo nekoč vrnili v normalnost. Nekega dne Masamuneja njegova skrivnostna sošolka Mutsumi vodi k peti peči v jeklarni, kjer naletita na dekle, ki ne more govoriti in je podobna divji volkulji. Srečanje deklet in dečka, ki so naveličani vsakdana, prekine ravnovesje sveta, njihova neustavljiva "želja po ljubezni" pa ga začne uničevati.

Anime se bo predvajal z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi.

Po ogledu animeja bo sledil pogovor o animejih na slovenskih velikih platnih, kjer bomo govorili o preteklih animejskih naslovih, ki smo si jih lahko ogledali v naših kinematografih, in tudi o bodočih naslovih, ki bodo ali bi lahko prišli na naša velika platna.

Po pogovoru bo sledilo sproščeno igranje najrazličnejših družabnih iger. Vsekakor pa vse obiskovalce še naprej spodbujamo, da prinesejo s sabo tudi kakšno svojo namizno igro in nam jo predstavijo.

Vabljeni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Igra Donkey Kong Country Returns dobi HD različico

Nintendo je na torkovem Nintendo Directu sporočil, da bo priljubljena igra Donkey Kong Country Returns , ki je leta 2010 prvotno izšla na k...