24/05/2014

Edgar Wright ne bo režiral Marvelovega Ant-Mana


Iz Marvel Studios prihaja presenetljiva novica, v kateri studio sporoča, da je Edgar Wright opustil režijo prihajajočega filma Ant-Man.
Marvel sicer že išče novega režiserja, vendar še trenutno niso našli primernega kandidata, s katerim bi se pogajali. Tako navaja Variety. Z najavo Wrightovega odstopa je Marvel sporočil tudi, da bo novi režiser kmalu razglašen.

Marvelovi oboževalci si glede te novice že belijo glave, saj je Wright delal na tem projektu že od leta 2006, kar pomeni, da je na njem začel delati že pred prvim Iron Man filmom. Bil je reden obiskovalec Comic-Cona v San Diegu, kjer je oboževalce obveščal o napredku projekta ter leta 2012 pokazal testne posnetke, kako spraviti tega velikost spreminjajočega karakterja na veliko platno.
Marvel in Wright sta se odločila iti vsak svojo pot zaradi nesoglasij v njuni viziji filma. Takšna je bila njuna izjava. Pri Marvelu so prepričani, da to nikakor ne bo vplivalo na datum izida filma, ki je predviden za 17. julij 2015, čeprav je prvotno bil načrtovan izid 6. novembra 2015. Igralska zasedba filma se tudi nikakor ne bo spremenila, tako da v njem še vedno igrajo Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Corey Stoll, Michael Pena in Patrick Wilson.

Poleg režije je Wright bil tudi soscenarist ob boku Joea Cornisha (Attack the Block). Njegovo zadnje režijsko delo je znanstveno-fantastična komedija The World’s End, režiral pa je tudi filme Scott Pilgrim vs. the World, Hot Fuzz in Shaun of the Dead.

Obstaja sicer verjetnost, da bo projekt prevzel kar Cornish, saj je v teh letih njegovo sodelovanje z Wrightom bilo res tesno. Ponujali so mu tudi režijo filma Star Trek 3, a je raje izbral vohunski triler Section 6, v katerem igra Jack O'Connell. Film govori o ustanovitvi britanske obveščevalne službe MI6.
Marvel razvija Ant-Mana kot potencialno novo franšizo, ki bi naj bila del tretje faze Marvelovih filmov. Studio podobno skuša vpeljati in predstaviti karakterje v Guardians of the Galaxy, ki prihaja v kina letos avgusta, da se bodo, vsaj tako upajo, lahko pojavili v več filmih.

V stripih je Ant-Man drugi jaz biokemika Hanka Pyma, ki je uporabil podatomske delce, da je z njimi ustvaril formulo za spremembo velikosti. A ko se poskusi izjalovijo, ugotovi, da lahko komunicira z žuželkami in jih nadzoruje. Sčasoma se pridruži tudi Maščevalcem.

Vir: Variety

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...