21/05/2014

Krvodajalska akcija Anime Heroes 2


Primorsko društvo Animov v sodelovanju s skupinami in društvi, kot so Anime in Maga Slovenija, Animoku, Anime Tea Time Club, Makkon, Obalni Megicaši, Nori Modelarji, Pretep.si in Anime Tea Time Maribor (ATTM), pripravlja drugo krvodajalsko akcijo Anime Heroes 2.
O krvodajalski akciji, pri kateri torej sodeluje tudi naša skupina, so zapisali sledče:
Tako kot junaki v animejih pomagajo in rešujejo svet, tako bomo v sklopu društva in programa risanke-anime v sedanjosti darovali kri ...
"V Sloveniji potrebujemo okli 350 krvodajalcev na dan. Ustrezni nadomestki za kri žal ne obstajajo, zato ostaja uporaba pripravkov iz krvi edina možnost izbire pri določenih oblikah zdravljenja. Tudi v tretjem tisočletju ostaja kri nenadomestljivo zdravilo. To omogočajo krvodajalci, saj si pri tovrstnem zdravljenju lahko pomagamo le ljudje med sboj ..." (Vir: ZRS za transfuzijko medicino)
Krvodajalska akcija bo potekala v treh slovenskih mestih na treh različnih koncih Slovenije - v Izoli, Ljubljani in Mariboru. Razpored krvodajalske akcije po mestih je sledeči:

Izola:
Četrtek, 29. maja 2014, ob 14:00
Splošna bolnišnica Izola, Transfuzijski oddelek

Maribor:
Torek, 3. junija 2014, ob 15:00
Center za transfuzijsko medicino UKC Maribor*

Ljubljana:
(še zaenkrat ni določeno)

Svojo udeležbo na krvodajalski akciji lahko potrdite v Facebook dogodku, ki ga je ustvarilo društvo Animov ravno za ta namen. Naj vas torej ne bo strah, opogumite se kot animejski heroji, stisnite zobe in darujte svojo kri. S tem boste opravili junaško delo in vsekakor v prihodnje komu rešili življenje.

*EDIT: Svojo udeležbo za krvodajalsko v MB, prosim, do petka, 30. maja 2014, dopoldan sporočite na animokuqk@gmail.com.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...