26/05/2014

Ledeno kraljestvo še vedno na vrhu japonske lestvice


Ta vikend (24. in 25. maj) je Disneyjev animirani celovečerec Ledeno kraljestvo (Frozen)  ponovno bil na samem vrhu japonske lestvice gledanosti, in sicer že peti teden zapored. Od premiere (14. marec) je to sicer že 10 teden na prvem mestu, saj je enkrat vmes po gledanosti padel na 2. mesto, a le za en sam teden.
Animirani celovečerec je doslej na Japonskem zaslužil že 19,84 milijard jenov, kar je približno 142,72 milijonov evrov. S tem je trenutno postal 4. najbolj dobičkonosni film na Japonskem in pri tem izpodrinil kar dve Ghiblijevi klasiki - Princeso Mononoke (19,3 milijarde jenov) s 5. na 6. mesto in Čarvnika Howla in gibljivi grad (19,6 milijard jenov) s 4. na 5. mesto.


Kot kaže, bo animacija do konca tega tedna dosegla mejo 20 milijard jenov in tako dohitela, če že ne kar prehitela, Harryja Potterja in dvorano skrivnosti (20,3 milijarde jenov), ki je tretji najbolj dobičkonosen film na Japonskem. Ali bo animaciji uspelo dohiteti tudi prva dva filma, pa je zaenkrat še vprašljivo, saj je drugi najbolj dobičkonosen film, ki je James Cameronov Avatar, na Japonskem zaslužil kar 26,2 milijardi jenov, medtem ko je najdobičkonosnejši film, Miyazakijevo Čudežno potovanje, zaslužil kar 30,4 milijarde jenov. Ali bo torej Ledenemu kraljestvu uspel veliki met?


Vir: Crunchyroll

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 10/2024

V mesecu juniju se po daljšem premoru v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru  spet vračajo Večeri animejev in družabnih iger . ...