29/05/2014

PandaKon 2014


PandaKon je hrvaška konvencija japonske pop kulture, ki letos poteka šele drugo leto, kar pomeni, da gre za povsem svežo tovrstno konvencijo na hrvaških tleh. Letošnja konvencija Pandakon 2014 bo tako potekala v soboto, 21. junija, in nedeljo, 22. junija, v Klubu Močvara, Trnjanski nasip bb, Zagreb, Hrvaška (glejte zemljevid spodaj).
Organizatorji obljubljajo, da so letos pripravili pestro dogajanje tako za tiste, ki so konvencijo obiskali že lani, kot tudi tiste, ki jo bodo letos prvič. Kot lani bodo tudi letos na voljo stojnice z ustvarjalci, prodaja blaga, izmenjava mang, cosplay tekmovanje itd. Poleg teh stalnic pa lahko pričakujete tudi nove teme iz tradicionalne in sodobne Japonske, japonsko modo in veliko zabavo. Na voljo bodo tudi demonstracije borilnih veščin, projekcije animejev, različna predavanja in delavnice, anime kviz in še kaj. Točen program je zaenkrat še skrivnost, a kot kaže, bo kmalu objavljen.

Za konvencijo se, kot je v navadi pri vseh tovrstnih dogodkih, pobira vstopnina, ki pa je simbolična. Tako boste za dva dneva odšteli 20,00 HRK (2,63 €), medtem ko boste za en dan odšteli 10,00 HRK (1,31 €). Vstopnice se bodo prodajale na dan dogodka.


Če ima kdo željo kakor koli sodelovati na konvenciji, podati predloge ali se o čem pozanimati, jih lahko kontaktira na pandakonzagreb@gmail.com. Za nadaljnje informacije lahko odklikate tudi na njihovo spletno stran, ki jo najdete TUKAJ. Ustvarili pa so tudi Facebook dogodek, do katerega lahko dostopate na povezavi TUKAJ.

Za organizacijo konvencije stoji ista ekipa kot lani, in sicer Ada Acid, Borna Koreny, Miyu Myau (MyauMania), Ivona Roso, Koviljka Lazar, Krešimir Lukić, Monika Ćenan in Iva Pavlić, ki vas vse lepo vabi, da se udeležite dogodka, kjer se boste po njihovem mnenju zagotovo zabavali, spoznali nove ljudi in izvedeli ter se naučili kaj novega.

Vir: PandaKon

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...