23/05/2014

Poletni dan Japonske 2014

Poletni dan Japosnke, kot že samo ime pove, je dan, ko bo potekala prireditev na temo japonske kulture. Lansko leto se je ta dogodek odvijal ob Zbiljskem jezeru v jesenskih dneh, a letos se bo ponovno odvijal v poletnih kot pred dvema letoma. Poletni dan Japonske se bo tako odvijal v soboto, 21. junija 2014, od 10:00 do 19:00 v Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
Kot so zapisali na strani Veleposlaništva Japonske v Sloveniji, je prireditev 'namenjena predstavitvi različnih vidikov japonske kulture. Organizirane bodo različne delavnice, predstavitve in druge aktivnosti, ki bodo obiskovalcem približale deželo vzhajajočega sonca. Obiskovalcem bomo ponudili udeležbo na delavnicah japonske pisave, izdelovanja origamijev ter risanja mang, poskusili bodo lahko japonske čaje, nosili japonska oblačila, igrali japonske namizne igre, prisluhnili japonskim pravljicam ter si ogledali prikaze japonskih borilnih veščin, kot so kendo, aikido, karate, ninjutsu, nanbudo, kyudo in iaido.'

Več informacij o dogodku še, glede na informacije na zgoraj omenjeni strani, sledi. Vstop pa je, tako kot vsako leto doslej,  prost.

Če še niste bili na nobenem izmed teh dogodkov in vas zanima japonska kultura, si lahko vsaj delno ustvarite sliko s fotkami s Poletnega dne japonske 2012, ki jih najdete TUKAJ. Lahko pa si tudi pogledate zbirko posnetkov z Japonskega dne 2013 zgoraj.

Vsekakor vas Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji tudi letos vljudno vabi, da se udeležite tega dogodka.

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...