26/05/2014

Še nekaj o Dnevu Japonske 2014

V petek smo spisali novico, da bo v soboto, 21. junija 2014, od 10:00 do 19:00 potekala celodnevna prireditev Dan Japonske 2014, ki bo letos v Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Sedaj pa je na dan prišlo še nekaj nadaljnjih podatkov.
Kot prvo naj omenim, da ja nastala povsem nova Facebook stran Dan Japonske, do katere lahko dostopate, če kliknete na povezavo TUKAJ. Na tej strani boste izvedeli vse o tem dogodku in tudi preteklih dveh dogodkih, ki sta se odvijala lani in predlani ob Zbiljskem jezeru.

Poleg Facebook strani pa je nastal tudi Facebook dogodek, do katerega lahko dostopate, če kliknete na povezavo TUKAJ. Pod ta dogodek so zapisali sledeče:

Tretje leto zapored bo potekal tradicionalni Dan Japonske, ki zajema različne aktivnosti in vidike japonske kulture.

Preko celega dneva bodo organizirane različne delavnice, predstavitve in druge aktivnosti, ki bodo obiskovalcem približale deželo vzhajajočega sonca.

Obiskovalcem bomo ponudili udeležbo na delavnicah japonske pisave, izdelovanja origamijev ter risanja mang, poskusili bodo lahko japonske čaje, nosili japonska oblačila, igrali japonske namizne igre, prisluhnili japonskim pravljicam ter si ogledali prikaze japonskih borilnih veščin, kot so kendo, aikido, karate, ninjutsu, nanbudo, kyudo in iaido.

Vstop na prireditev je prost.

Za dodatne informacije se obrnite na Veposlaništvo Japonske v Ljubljani.
Poleg tega so navedli tudi vire, kjer si lahko ogledate posnetke in fotke izpred prejšnjih let. Ti viri so (da si ogledate posnetke in fotke, kliknite na povezavo):
V nadaljnje informiranje je torej najbolje, da se obrnete kar na Veleposlaništvo Japonske v Ljubljani ali pa odklikate na uradno FB stran dogodka.

Vir: Dan Japonske FB