09/06/2014

Znan program Dneva Japonske 2014


Dan Japonske 2014 je iz dneva v dan bliže, sa je do prireditve le še slabih 12 dni. V soboto, 21. junija 2014, se bo od 10. ure dalje v Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani marsikaj dogajalo. Danes smo izvedeli tudi, kaj, saj so pred nekaj trenutki na spletni strani Veleposlaništva Japonske v Sloveniji objavili program dogajanja na glavnem odru in program celodnevnih aktivnosti. Prav tako pa so objavili plakat, ki ga lahko vidite na desni strani.

Pa poglejmo, kaj vse si boste na tej prireditvi lahko ogledali. Začnimo najprej s programom celodnevnih aktivnosti, ki bo vključeval razstavo mang in cosplay (Makkon), igro go (Go zveza Slovenije), japonske namizne igre (Črna luknja), japonski jezik in kaligrafijo ter risanje mang (Genki Center), origami (Ars Origami), japonske čaje (Tea Time), japonsko hrano (Shin Sato), japonska kadila (Prema) in še mnogo več. Celoten program celodnevnih aktivnosti si lahko ogledate TUKAJ.

Program na glavnem odru pa se bo pričel ob 10:30, ko bo razglašeno uradno odprtje prireditve, kateremu bosta sledila predstavitev karateja ob 10:40 in predstavitev iaida ob 11:05. Nato si boste ob 11:40 lahko pogledali, kako poteka čajna ceremonija, ob 12:20 pa predstavitev aikida. Ob 12:50 bo potekala radio vadba, medtem ko bo ob 13:15 imel svoj nagovor japonski veleposlanik. To je zgolj nekaj doagajanj na glavnem odru, ki bodo potekala vse do 18:30. Celoten program, ki se bo odvijal na glavnem odru, si lahko ogledate TUKAJ.

Ob tej priložnosti bi rad sporočil, da bomo skušali organizirati prevoz tudi iz Maribora. Ali bomo šli kar z avti ali pa bo potrebno najti kak alternativen prevoz, bo odvisno od zanimanja. V ta namen smo ustvarili na naši Facebook Strani dogodek Animoku's Road Trip na Dan Japonske 2014.

Spodaj si lahko pogledate tudi nekaj utrinkov s predlanskega in lanskega Dneva Japonske, ki sta potekala ob Zbiljskem jezeru. K tem utrinkom pa še prilagam zbirko video posnetkov z lanskega dogodka, ki je za razliko od predlani in letos potekal jeseni.

Poletni dan Japonske 2012 - fotke

Dan Japonske 2013 - fotke

Dan Japonske 2013 - posnetki

Vir: Veleposlaništvo Japonske v Ljubljani, Animoku

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...