12/07/2014

"Filmski festival studia Ghibli" v Nemčiji


V Nemčiji distributer Universum pripravlja pravo poslastico za oboževalce animejev studia Ghibli, saj od 17. julija dalje pripravlja Filmski festival studia Ghibli (Studio Ghibli Filmfestival), na katerem se bo v 25 nemških mestih predvajalo po 7 Ghiblijevih uspešnic.

Med temi sedmimi Ghiblijevimi uspešnicami, ki se bodo predvajale na festivalu, so Moj sosed Totoro (Tonari no Totoro), Ponyo na pečini ob morju (Gake no Ue no Ponyo), Čudežno potovanje (Sen to Chihiro no Kamikakushi), Borko Pokorko (Kurenai no Buta), Čarovnik Howl in gibljivi grad (Howl no Ugoku Shiro), Moji seosedje Yamadovi (Houhokekyo Tonari no Yamada-kun) in Veter se dviga (Kaze Tachinu).

Verjetno vas tudi zanima, od kdaj se bo festival odvijal v katerem mestu. Nič lažjega. Lahko odklikate na uradno spletno stran Studio Ghibli Filmfestival ali pa si pogledate seznam na sliki spodaj (za povečavo kliknite na sliko), kjer boste opazili, da zaenkrat še niso določeni vsi termini, tako da boste, če vas slučajno zanima termin za mesto, za katerega datum še ni določen, morali tako ali tako preveriti na uradni spletni strani. Poleg tega niso izključujoče tudi kakšne druge spremembe glede že določenih terminov.
Pri Universumu pa so za ta festival pripravili tudi poseben napovednik, ki si ga lahko ogledate spodaj. Napovednik vključuje posnetke iz vseh animejskih celovečercev, ki se bodo predvajali na tem festivalu. Če se to poletje kaj mudite po Nemčiji, potem nikar ne izpustite te priložnosti iz rok in si oglejte Ghiblijeve klasike na velikem platnu.


Vir: Studio Ghibli Filmfestival

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...