05/07/2014

Izšel napovednik za Ghiblijev "When Marnie Was There"


Japonska televizijska postaja NTV je v torek začela predvajati napovednik za novi celovečerni animirani film Studia Ghibli, ki nosi naslov When Marnie Was There. V napovedniku lahko slišite tudi skladbo ameriške glasbenice Priscille Ahn z naslovom Fine on the Outside. Poleg tega so na uradnem mednarodnem Twitter računu studia potrdili, da so v petek bili dokončani tudi angleški podnapisi za to novo Ghiblijevo stvaritev.
Pri tem animiranem filmu gre sicer za adaptacijo klasičnega otroškega romana pisateljice Joan G. Robinson, v njem pa s svojima glasovoma nastopata 16-letna Sara Takatsuki (Black President, Otomen, GTO, Daily Lives of High School Boys, Haganai) kot Anna in 21-letna Kasumi Arimura kot Marnie. Poleg teh dveh osrednjih posojevalk glasov pa lahko v filmu slišimo še posojevalce glasov, kot so Nanako Matsushima kot Yoriko, Annina mačeha, Susumu Terajima kot  Kiyomasa Ōiwa, ki skrbi za Anno, Toshie Negishi kot Kiyomasova žena Setsu, Ryoko Moriyama kot žalujoča starka, Kazuko Yoshiyuki kot Baaya, član osebja v hiši na barju, kjer živi Anna, in Hitomi Kuroki kot Hisako, ženska, ki riše sliko hiše na barju.

Zgodba v knjigi govori o Anni, ki sprva živi pri krušnih starših in nima nobenih prijateljev. Nato gre živeti v Norfolk k starejšemu paru Pegg, kjer se podi po peščenih sipinah in vodi. V bližini je tudi hiša na barju, ki se Anni zdi zelo domača. Kmalu na peščenih sipinah sreča nenavadno deklico z imenom Marnie, ki postane Annina prva prijateljica. A nekega dne Marnie izgine, v hišo na barju pa se vseli nova družina, Lindsayjevi. Ker je od svoje nenavadne prijateljice izvedela res veliko o prijateljstvu, se med Anno in Lindsayjevi stkejo tesne prijateljske vezi. Spozna pa tudi nenavadno resnico o Marnie, ki ni bila to, kar se je na prvi pogled zdelo.

Whean marnie Was There je drugi režijski projekt Hiromase Yonebayashija, kateri je pred tem leta 2010 režiral Ghiblijev celovečerec Karigurashi no Arrietty. V animejski adaptaciji romana so ustvarjalci tako spremenili kraj dogajanja zgodbe, saj so ga iz neke majhne vasice v Veliki Britaniji prestavili v majhno japonsko vasico nekje na obali Hokaida. Napovednik za animejski celovečerc si lahko ogledate spodaj, na sam anime pa bo treba še nekoliko počakati, saj na Japonskem izide 19. julija.


Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...