12/07/2014

Izšel PV za "Sanzoku no Musume Ronia"


Na spletu se je pojavil promocijski video za animejsko serijo Sanzoku no Musume Ronia (Ronja, razbojniška hči), ki ga pripravljajo pri studiu Ghibli in bi naj na televizijske zaslone prispela letošnjega oktobra. Pri animejski seriji gre v bistvu za animirano adaptacijo enega izmed priljubljenih del znamenite Astrid Lindgren (Pika Nogavička). Za režijo serije skrbi Goro Miyazaki, ki je pred tem režiral že animejska celovečerca Gedo Senki (Zgodbe iz Zemljemorja) in Kokuriko-Zaka Kara (Z vrha Makovega griča).

Pred nekaj dnevi se je pojavila tudi novica, da bo skladbo Haru no Sakebi (Klic pomladi), ki se bo vrtela v najavni špici animejske serije izvajala Aoi Teshima. Besedilo za skladbo je, kot kaže, napisal kar Miyazaki sam, medtem ko je melodijo zanjo priskrbela skladateljica Hiroko Taniyama. Zanimivo je, da je Aoi Teshima izvajala tudi tematski skladbi za oba Miyazakijeva prej omenjena celovečerca.

Zgodba govori o Ronji, ki je hčerka edinka Mattisa, poglavarja razbojniškega plemena, ki živi v velikem gradu v gozdu. Zelo jo zanimajo skrivnostna bitja, ki živijo v gozdu, tako da jih ob vsaki priložnosti zelo rada preučuje.

Animejska serija bo kombinacija klasične animacije z računalniško. Iz napovednika, ki si ga lahko ogledate spodaj, je razvidno, da deluje podobno kot animacija v prvem Appleseedu Shinjija Aramakija iz leta 2004, le da so ozadja nekoliko lepše, Ghiblijevsko animirana. Na japonskih malih zaslonih se bo torej začela predvajati oktobra, in sicer na televizijski postaji NHK.


Vir: Vito Plahuta (Ikari_Gendo) - Twitter

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...