16/07/2014

Japonska Box Office lestvica za 12. in 13. julij


Tudi ta konec tedna je na vrhu japonske lestvice najbolj gledanih filmov kraljevala Disneyjeva dogodivščina Zlohotnica (Maleficent), medtem ko je Disneyjeva animirana uspešnica Ledeno kraljestvo (Frozen) ponovno izgubila eno mesto in tako končala na četrtem mestu. Padec je zabeležila tudi zf akcija Na robu jutrišnjega dne (Edge of Tomorrow), katera sloni na lahkem romanu All You Need is Kill, saj je z drugega mesta zdrsela na tretje.
So pa se med deseterico najbolj gledanih filmov tudi ta teden pojavile nekatere novosti. Če sem natančnejši, so se pojavile tri novosti, med katerimi so ena hollywoodska in dve japonski produkciji. Najprej bi rad omenil hollywoodsko produkcijo, pri kateri gre za zf distopično pustolovščino Razcepljeni (Divergent), ki sloni na istoimenskem romanu Veronice Roth. Ta film je ta teden pristal na devetem mestu. Japonski produkciji, ki sta novi na lestvici, pa sta romanca Sukitte Iinayo, ki je pristala na drugem mestu, in animejski celovečerec Gekijouban K: Missing Kings, ki je pristal na desetem mestu. Celotno lestvico od ena do deset si lahko ogledate spodaj:

01 (01) Maleficent (Teden: 02)
02 (00) Sukitte Iinayo (
Teden: 01)
03 (02) Edge of Tomorrow (
Teden: 02)
04 (03) Frozen (
Teden: 18)
05 (04) Mission Impossible: Samurai (
Teden: 04)
06 (06) Ju-on -Owari no Hajimari- (
Teden: 03)
07 (05) Sore Ike! Anpanman (
Teden: 02)
08 (07) The World of Kanako (
Teden: 03)
09 (00) Divergent (
Teden: 01)
10 (00) Gekijouban K: Missing Kings (
Teden: 01)

Vsekakor pa ti dve japonski novosti nista edini, ki sta ta teden prišli v japonska kina. Tako se med prvo deseterico niso uspeli uvrstiti filmi, kot so igrana zf akcija The Next Generation PatLabor Chapter 3, drame Gift, Uzumasa Limelight, Naniwa Zendo in Nanpuu ter fantazijska filma Mayonaka Kimi wa Kiva wo Moku in Kyary Pamyu Pamyu Cinema John!. Napovednike za vse japonske novosti, vključno z Sukitte Iinayo in Gekijouban K: Missing Kings, si lahko ogledate spodaj.

Sukitte Iinayo

Gekijouban K: Missing Kings

The Next Generation PatLabor Chapter 3

Gift

Uzumasa Limelight

  Naniwa Zendo

Nanpuu

Mayonaka Kimi wa Kiva wo Moku

Kyary Pamyu Pamyu Cinema John!

Vir: TokyoHive

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...