16/07/2014

Kratkometražni anime za 100. obletnico železniške postaje Tokio


Od otvoritve železniške postaje Tokio je minilo že 100 let. Za nekatere to ni zgolj železniško postajališče, temveč simbol mesta, saj prej ali slej vsakdo, ki živi v tej japonski metropoli, gre skoznjo. Postaja služi tudi kot kraj, kjer se obuja nostalgija, saj se je na njej vedno kaj dogajalo in se še dogaja. Ti dogodki so zaznamovali in spremenili tako življenja popotnikov kot tudi zaposlenih, zato se nikakor ni treba čuditi, da je bilo za 100. obletnico napraviti nekaj posebnega; in kaj je boljšega kot napraviti o tem anime, ki je poln emocionalnih pogledov na preteklost in istočasno usmerjen v velika pričakovanja za prihodnost.
Kratkometražni animejski film, ki traja dobrih pet minut, je nastal po nalogu nakupovalnega in zabaviščnega centra Tokyo Station City, za produkcijo pa so poskrbeli pri studiu A-1 Pictures, ki je na male zaslone spravil priljubljene animeje, kot so Big Windup!, Black Butler, Fairy Tail, Blue Exorcist in Sword Art Online. Animejski kratkometražec nosi naslov Passage of Time -Tokyo Station- in se osredotoča na žensko z imenom Misaki, kateri glas posoja Seiko Yoshida. Ko se anime začne, Misako vstopi na vlak, ki je namenjen proti železniški postaji Tokio. V roki drži pokvarjeno žepno uro, ki je pripadala njenemu preminulemu očetu, ki je delal na omenjeni postaji, tako kot njegov oče pred njim. Preden je njen oče umrl, se je Misaki z njim sprla. Zaradi pekoče vesti se je odločila, da bo odnesla uro na popravilo, kar simbolizira neke vrste zakasnelo spravo z očetom. A ko prispe na postajo, izve, da urarna, v katero je njen oče pogosto zahajal, več ne obratuje.

Misakino iskanje spremlja tudi tenkočutna balada, ki jo izvaja Yu Sakai. Skladba ima sicer nekoliko grenak priokus, vendar je istočasno pomirjujoča in spodbudna. Opominja nas, da smo kljub svoji prezaposlenosti v vsakdanjem življenju pogosto bolj povezani drug z drugim, kot si sploh lahko zamišljamo.

Animejski kratkometražec si lahko torej ogledate spodaj, vsebuje pa angleške podnapise. Prijeten ogled.


Vir: RocketNews24

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...