14/07/2014

Lahki romani "Kūsen Madōshi Kōhosei no Kyōkan" dobijo mango in anime


Založnik Fujimi Shobo je sporočil, da je v pripravi animejska adaptacija serije lahkih romanov Kūsen Madōshi Kōhosei no Kyōkan (Inštruktor kandidatov za čarovnika zračnih spopadov), ki jih piše Yū Moroboshi.
Zgodba se odvija v svetu, v katerem se je človeštvo zaradi grožnje magičnih žužkov v oklepih moralo umakniti s kopnega in sedaj živi v lebdečih mestih, katera se še vedno branijo pred to grožnjo. V ta namen je nastal tudi nov poklic, imenovan "čarovnik zračnih spopadov". Ti čarovniki se s pomočjo čarovnih moči borijo proti pretečim žužkom in branijo lebdeča mesta pred uničenjem. Eno izmed teh lebdečih mest je tudi akademsko čarovniško mesto Misutogan, v katerem živi Kanata Eiji, ki je nekoč bil poznan kot "črni mečevalski mojster" v elitni posebni enoti S128, sedaj pa ga večina prezira kot "izdajalca posebne enote". Nekega dne ga dodelijo kot inštrukturja enote E601, ki je doživela 10 zaporednih porazov. V tej enoti so tri dekleta — Misora Whitale, Lecty Eisenach in Rico Flamel —, ki so zelo svojeglava in neposlušna.
Moroboshi je začel serijo lahkih romanov izdajati julija lani. Romani vsebujejo tudi ilustracije Mikihiro Amami. Kadokawina založba Fujimi Shobo bo 19. julija letos izdala že četrti lahki roman, prihaja pa tudi manga adptacija, katera bo delo Arisu Shidō. Manga adaptacija bo izhajala v reviji Monthly Comic Alive založbe Media Factory. Prvo poglavje bo izšlo v septembrski številki revije, ki izide 26. julija.

Za izdajo najnovejšega, četrtega lahkega romana je na voljo tudi oglas, ki si ga lahko ogledate spodaj.


Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...