25/07/2014

Manga "Magic Kaito" dobi animejsko adaptacijo


V 35. številki revije Weekly Shonen Sunday založbe Shogakukan je objava, da manga Magic Kaito, katere avtor je Gosho Aoyama, dobi televizijsko animejsko adaptacijo, ki nastaja pod okriljem studia A-1 Pictures. Na televizijske zaslone bi naj prijadrala v začetku oktobra in bi se naj predvajala v terminu pred televizijsko adaptacijo Aoyamine mange Meitantei Conan (Detektiv Conan). Ta nova animejska adaptacija je eden izmed projektov, ki je nastal za obeležitev 20. obletnice izhajanja mange Meitantei Conan v zgoraj omenjeni reviji.

Originalna manga Magic Kaito govori o mladem nadobudnem čarodeju Kaitoju Kurobi, ki kot legendarni tat Kaitō Kid hodi po stopinjah pokojnega očeta. Karakter se je mnogokrat že pojavil v mangi in animejski seriji o detektivu Conanu kot Conanov mogočni nasprotnik.

Manga je v letu 2011 dobila že nekaj posebnih televizijskih epizod. Gosho jo je začel objavljati že leta 1987, a jo je leto kasneje dal na pavzo in jo od takrat izdaja v nerednih intervalih. Leta 2007 je tako izšel komaj četrti zvezek mange.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...