24/07/2014

Načrti in razmišljanja skupine Animoku


Kot ste tisti, kaj ste hodili na naša četrtkova druženja, lahko opazili, le-teh ni že vse od meseca aprila. Razlog leži v izgubi prostora za druženje, saj je MKC Maribor vsem prostovoljcem v Kulturnem Inkubatorju odvzel ključe, češ da jih je preveč v obtoku. Delamo sicer na tem, da bi si poiskali novo možnost za Animoku druženja s projekcijami, a zaenkrat naše iskanje primernega prostora še ni obrodilo sadov. Nekaj časa so projekcije bile tudi v Udarniku, ampak težava je v tem, da je tamkajšnji prostor nekoliko prevelik, saj udeležba vseeno ni tako zelo visoka. Ob dobri obiskanosti projekcij je bilo v dvorani tako 10-25 ljudi, ob slabi pa niti 5, tako da smo tako Zavod Udarnik kot tudi naša skupina uvideli, da to nima smisla, saj je ob takšnem številu tako velika dvorana popolnoma neizkoriščena.
Poleg iskanja primernega prostora za naša druženja pa smo razmišljali o še nekaj drugih projektih. Eden izmed projektov, ki bi jih omenil, je Animoku knjižni in manga klub, kjer bi se oboževalci knjig in mang enkrat ali pa dvakrat mesečno zbrali in debatirali o prebranih knjigah ter mangah, brali odlomke iz njih in/ali predstavili najljubše citate. Mogoče bi celo bilo pametno se zmeniti za določeno knjigo, ki bi jo naj prebrali do naslednjega srečanja, da bi lahko o njej kritično predebatirali. Sam projekt in ideja sta še v povojih, bi pa vsekakor bilo pametno, da so zainteresiranci prijavljeni tudi na Goodreads.com, saj razmišljamo, da bi tudi tam ustvarili skupino, ki bi služila deljenju zanimivih mang in knjig ter dogovarjanju za morebitne termine raznih druženj in debat.

Naslednji projekt, ki bi izpostavil, je pa sicer nekoliko obširnejši in bi zahteval sodelovanje različnih skupin, društev in posameznikov. Gre za t.i. Cosplay piknik, ki bi naj potekal bodisi v spomladanskih bodisi v poletnih dneh. Ironično je, da je do te ideje prišlo ravno na enem izmed piknikov naše skupine. Verjetno vas zanima, v čem je sploh poanta tega piknika. Osnovna ideja je takšna, da bi piknik vsako leto potekal na drugi lokaciji in vključeval t.i. "foto-shooting cosplayjerjev". Za prvo leto smo si zamislili, da bi morda lahko potekal na Pohorju, kjer bi poiskali zanimive lokacije, ki bi bile idealne za "foto-shooting", na katerih bi se potem cosplayerji posamično in skupinsko fotografirali. Nastale fotke bi potem lahko bile vključene v fotografsko razstavo na slovenskih dogodkih, kot so Chibi Makkon, Anime': Sejem stripov in družabnih iger ali Makkon. No, vsekakor je treba tudi o tem projektu še pošteno premisliti.

To sta sicer samo dve ideji, o katerih smo se pogovarjali, ampak vedite, da nista edini, saj smo pripravili že tudi približno idejo in program o projektu, o katerem se bo nujno treba posvetovati tudi z Japonskim veleposlaništvom, če bi ga hoteli izvesti naslednje leto. Kaj ta projekt je, zaenkrat ne bom razkril, dokler ne bomo zagotovo vedeli, če ga je možno izvesti. Še en drugi projekt pa je še resnično skrivnost, kajti osnovne ideje nisem razkril še niti svojim kolegom v skupini Animoku, saj imam občutek, da je nekoliko preveč ambiciozen in bi zahteval zelo visoko mero koordinacije. Povrhu vsega trenutno za tako obširen projekt posamezniki še tudi nimamo ravno toliko časa na pretek.

Če ima kdo torej kakšne informacije za primeren prostor v Mariboru ali bližnji okolici, kjer bi lahko naša skupina imela druženja s projekcijami animejev in azijskih filmov; če ima kdo kakšne zanimive predloge za projekte z azijsko (japonsko, kitajsko, južnokorejsko) tematiko v Mariboru ali bližnji okolici; ali če želite pomagati pri pisanju novic in člankov z japonsko, južnokoejsko in kitajsko tematiko na našem blogu, potem nas kontaktirajte na animokuqk@gmail.com in nam posredujte vaše predloge ter želje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...