03/07/2014

Prihaja roman "Tomb Raider: The Ten Thousand Immortals"


Kot že veste, je v pripravi nadaljevanje nove video igre Tomb Raider. Povrhu tega so pri Dark Horse Comics začeli izdajati tudi serijo stripov, ki slediju zadnji igri o neutrudljivi pustolovki Lari Croft. A verjetno še niste vedeli, da se bo Tomb Raider univerzum še bolj razširil, saj je v pripravi tudi roman, ki nosi naslov Tomb Raider: The Ten Thousand Immortals. Ta bi naj zajadral na knjižne police knjigarn 20. oktobra 2014.
Pri Brady Games, kjer bo roman izšel, so o knjigi zapisali sledeče:
Laro Croft preganjajo spomini na to, kaj vse je morala prestati za preživetje prve dogodivščine, zato si želi to strašno izkušnjo na otoku Yamatai pozabiti.  A njena skromna želja se kmalu razblini, ko je pahnjena v bitko s časom, da reši svojega najboljšega prijatelja Sama pred hudo zastrupitvijo. Lara v obupnem iskanju zdravila skuša najti kar koli, kar bi lahko pomagalo Samu. Žarek upanja ji da mit, zgodba o starodavnem in skrivnostnem artefaktu, ki bi lahko ozdravil njenega umirajočega prijatelja in mogoče celo pomagal pojasniti nadnaravne dogodke, katerim je bila priča na Yamataiju.

Ampak Lara ni edina, ki išče ta zaklad. To mogočno relikvijo želijo za svoje lastne namene izkoristiti tudi zloben mogotec, skrivnostna skupnost in smrtonosne sluge. Lov za zakladom vodi Laro po vsem svetu, skozi prepleteno mrežo zarot, sumljivih stikov in smrtonosnih spletk, ko išče odrešitev za prijatelja in resnico o legendarnem talismanu.
Roman pišeta dva avtorja, in sicer Dan Abnett, kateri je odgovoren tudi za strip Varuhi galaksije (Guardians of the Galaxy), in njegova žena Nik Vincent. Pri nastajanju romana sodeluje tudi razvijalec iger Crystal Dynamics, kateri je tudi odgovoren, da je nova zgodba iz Tomb Raider sveta tako uspešna, kot je. Zgoraj si lahko ogledate predvideno naslovnico knjige, ki jo drugače lahko že tudi prednaročite, le da je v spletni knjigarni Book Depository knjiga trenutno znana pod naslovom Tomb Raider: The Adventures of Lara Croft. V prednaročilu je za knjigo treba odšteti preračunanih 8,47 €, medtem ko bo v prosti prodaji stala preračunanih 9,46 €. Če si torej želite knjigo zagotoviti med prvimi, potem kliknite na povezavo spodaj.

buy the book from The Book Depository, free delivery

Vir: SuperHeroHype

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...