15/07/2014

Prihaja tudi manga "Big Hero 6"


Haruki Ueno (Phi-Brain: Saigo no Puzzle, EXILE Monogatari) dela na manga adaptaciji Disneyjevega animiranega filma Big Hero 6, ki bo izšla v septembrski številki Kodanshine revije Magazine Special, katera izide 20. avgusta. Sodeč po Disneyju je to prva manga serija, ki razkriva zgodbo Disneyjevega filma še pred njegovim uradnim izidom.
Zgodba se osredotoča na Hira, fanta, ki je v skrivnostni nesreči izgubil brata Tadashija, in Baymaxa, robota, ki ga je razvil Tadashi. Kraj dogajanja je San Fransokio, fiktivno mesto, ki vključuje območja San Fracisca in Tokia. Pred uradnim izidom mange bo v dvojni številki (36./37. številka) Kodanshine revije Weekly Shōnen Magazine , ki izide 6. avgusta, izšla tudi epizoda 0 oz. Prolog.

Medtem ko so filmi, kot so Zlatolaska, Wall-E in Pirati s karibov: Mrtvečeva skrinja, dobili svoje mange z enim samim poglavjem, bo ta nova manga bila prva celotna serija, ki bo zajemala dejansko zgodbo Disneyjevega filma, preden bo ta sploh izšel na velikih platnih širom sveta. Uradni izid film je v ZDA 7. november 2014, na Japonskem pa 19. december 2014. Poleg tega se japonski naslov filma glasi Baymax

Tudi slovenski naslov animiranega filma je že znan in se glasi Veličastnih 6. Napovedan je za letošnjo jesen. Ali bo izšel v četrtek, 6. novembra, še zaenkrat ni znano, saj distributer Cenex še ni sporočil točnega izida, ste pa lahko stoodstotno prepričani, da bo sinhroniziran v slovenščino, tako da tisti, ki upate na originalni zvočni zapis, boste pač morali potrpeti do uradnega izida BluRay/DVD ploščka, ki bo verjetno enkrat spomladi 2015.


Vir: ANN, Cenex

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...