09/07/2014

"Saike Mata Shite mo", nova manga Tsubase Fukuchija

Tsubasa Fukuchi, avtor mange Ueki no Housoku (Uekijev zakon), je v najnovejši, 32. številki revije Weekly Shonen Sunday založbe Shogakukan izdal prvo poglavje mange Saike Mata Shite mo (Še enkrat, Saike).

Manga govori o Saiku (izgovori se enako kot angleška bseda "psyche"), dijaku, ki je brez sanj in motivacije. V njegovem normalnem vsakdanu po njem hrepeni samo Mikan, njegova prijateljica iz otroštva. A ko se nekega dne ta prijateljica znajde v hudi nevarnosti, se v Saiku prebudijo psihične moči, ki presegajo človeško znanje.

Na začetku letešnjega leta je Fukuchi dokončal manga serijo Anagle Mole, založba Shogakukan pa je februarja izdala zadnji, peti zvezek z zbranimi poglavji. V reviji Weekly Shonen Sunday je med leti 2001 in 2004 izhajala tudi njegova prej omenjena manga Ueki no Housoku ter med leti 1005 in 2007 njeno nadaljevanje Ueki no Housoku +. Med Fukuchijeva dela spada tudi manga serija Takkoku!!!, ki je izhajala med leti 2009 in 2011 v mesečniku Shonen Sunday Super Zōkan.

Manga Ueki no Housoku je na voljo tudi v angleškem jeziku, izšla pa je tudi animejska adaptacija, ki se je na japonskih malih zaslonih predvajala v letih 2005 in 2006 ter šteje 51 epizod. Tudi slednja je na voljo v angleščini, saj sta jo za ameriški trg izdala Geneon Entertainment in Funimation.

buy the book from The Book Depository, free delivery
Manga Ueki no Housuku v angleščini