18/07/2014

Še nekaj sprememb programa konvencije NyanCon 2014


Do konvencije NyanCon 2014 je samo še slab dan. Tako je, jutri, 19. julija, in v nedeljo, 20. julija, se bo v avstrijskem Linzu trlo animejskih in manga oboževalcev, cosplayjerjev in gamerjev. A kljub temu, da je konvencija že tako blizu, so organizatorji včeraj sporočili, da je prišlo do še nekaj dodatnih sprememb. Tako imamo za vas eno slabo novico in kar tri dobre.
Verjetno je najbolje, da začnemo kar s slabo. Kot kaže, so odpovedali predavanje o usnjeni opremi, saj je predavatelj očitno zbolel. Ampak vseeno so uspeli sporočiti, da bo enega izmed teh usnjenih izdelkov mogoče dobiti kot nagrado, tako da ni vse tako črno, kot se zdi na prvi pogled.
Sedaj pa so na vrsti dobre novice. Organizatorji so sporočili, da bodo na voljo še tri dodatne novosti. Prva je delavnica, ki se imenuje "uvod v japonsko kaligrafijo". Vodila jo bo francoska umetnica Isabelle Jeudy, ki se ukvarja z japonsko umetnostjo. Na delavnici lahko sodeluje 10 oseb, cena delavnice pa znaša 7 € na osebo. Nanjo se je mogoče prijaviti na informacijski točki konvencije.
Druga novost je stojnica "Japanese caligraphy, nail art and cosplay" (japonska kaligrafija, umetnost poslikave nohtov in cosplay), na kateri boste lahko občudovali umetniško ustvarjanje prej omenjene francoske umetnice, ki bo tudi odgovarjala na morebitna vprašanja obiskovalcev. Prav tako pa bo potekala tudi prodaja opreme za kaligrafijo in umetnostno poslikavo nohtov. Imeli boste tudi možnost prelistati raznovrstne revije na to tematiko.
Tretja novost na konvenciji pa je delavnica, imenovana "izdelava japonskega pečata". Ta izdelava je tesno povezana s posebno vrsto kaligrafije, ki se imenuje "tensho". Tudi to delavnico bo vodila Isabelle Jeudy in lahko na njej sodeluje deset oseb. Tudi tukaj cena na posameznika znaša 7 €. Kot v prvem primeru je tudi tukaj prijava mogoča na informacijski točki konvencije.
Končni program pred jutrišnjo in pojutrišnjo konvencijo je torej nekoliko drugačen, kot je bil prvotno načrtovan, tako da sedaj izgleda takole kot na slikah spodaj (za povečavo klknite na posamezno sliko):
Vir: NyanCon

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...