27/08/2014

Born in Lycaon prihajajo v Evropo


Septembra bosta na evropskih tleh začeli svojo turnejo kar dve japonski visual kei skupini, Born in Lycaon, in sicer kar skupaj. Njihova evropska turneja se imenuje BORN x Lycaon EU Tour '14 - THE RAMPAGE in bo vključevala nastope v kar sedmih evropskih mestih. Prvi nastop bodo imeli 5. septembra v ruski prestolnici Moskvi, nato pa bodo nastopili še v finskih Helsinkih, poljskem Vroclavu, francoskem Parizu in v nemških mestih Hamburg, Köln in München, pri čemer bodo nam najbliže v primeru slednjega. Celoten seznam po datumih si lahko ogledate na sliki spodaj.
V Münchnu bodo nastopili 7. septembra ob 20. uri v Feierwerk, Hansastraße 39. Cena posamezne klasične vstopnice znaša 35 €, za VIP vstopnico pa je treba odšteti 55 €. Prireditelji pa povrhu še opozarjajo, da je količina VIP vstopnic za vsak posamezen koncert zelo omejena.

Pa povejmo še nekaj o obeh skupinah. Lycaon je torej japonska visual kei skupina, ki se je trdno zasidrala na glasbenih tleh leta 2008 s svojim mini albumom Ambrozia tako na domačih kot tudi tujih tleh. Skupino sestavljajo pevec Yuuki, kitarista Rito in Satoshi ter basist Hiyuu. Njihov videz na odru kot tudi njihova glasba sta temačno dekadentna. Tudi skupina BORN spada med visual kei skupine in je na glasbenih odrih prisotna že vse od leta 2007. Njihova glasba je klasična mešanica melodičnega in deloma tudi popularnega z nekaj močnejšimi elementi. Tudi ta skupina si je ustvarila kar široko skupnost oboževalcev. Nekoč petčlanska skupina je po izločitvi basista Kifumija sedaj samo kvartet, ki ga sestavljajo pevec Ryoga, kitarista Ray in K ter bobnar Tomo.

Če ste torej oboževalec visual kei glasbe, potem nikakor ne smete dovoliti, da vam to uide skozi prste.

Vir: Animexx

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...